Kuzey Kıbrıs’ta Ekoloji Ve Çevre Dersi Zorunlu Hale Getirildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Talim Terbiye Dairesi Müdürü Salih Sarpten 2018 – 2019 ders yılına dair yaptığı açıklamada 9. sınıflar için ekoloji ve çevre dersinin zorunlu ders olarak müfredat içinde yer aldığını söyledi.

Sarpten ayrıca din dersinin seçmeli ders olarak müfredatta yer almasına dair eleştirileri de yanıtladı. Din dersinin seçmeli olmasının nedeni olarak okullarda çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci bulunmasını gösteren Salih Sarpten ayrıca Yunanca dilinin de eğitim öğretim alanında güçlendirildiğinin altını çizdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Talim Terbiye Dairesi Müdürü Salih Sarpten

Kuzey Kıbrıs’ta 2018 – 2019 eğitim yılında yürürlüğe girecek bazı uygulamalar

*9. sınıflarda ekoloji (çevre bilimi) ve çevre dersi zorunlu hale getirildi

*10 ve 11. sınıflarda felsefe dersi zorunlu hale getirildi

*Ortaokul düzeyinde Yunanca dili ikinci yabancı dil seviyesinde güçlendiriliyor. Uygulama Lise düzeyinde de devam ettirilecek

*Din dersi seçmeli ders olarak müfredatta yer aldı

Kuzey Kıbrıs’ta Ekoloji ve Çevre Dersi artık zorunlu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Talim Terbiye Dairesi Müdürü Salih Sarpten yeni müfredatta yer alan ekoloji ve çevre dersine dair ise şunları kaydetti:

“Çevre örgütleri ve Eğitim Bakanlığımız ile birlikte çevre duyarlığını geliştirme projemiz var. Bu yıl 9. sınıflarda ekoloji (çevre bilim) ve çevre dersi zorunlu hale getirildi. Artık bu ders seçmeli değil, zorunludur.”

Kaynak: Yeşil Gazete