Grevdeki Süperpak İşçileri 50 Günü Geride Bıraktı

Süperpak Ambalaj fabrikası patronunun sıfır zam dayatmasına karşı greve çıkan ve 50 günü geride bırakan işçiler, mücadelelerinde kararlı.

Süperpak Ambalaj patronunun sıfır zam dayatmasına karşı İzmir, Antep ve Karaman’da greve çıkan Selülöz-İş üyesi işçiler 50 günü geride bıraktı. İşçiler, talepleri kabul edilene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Karaman’daki işçiler, her gün mesai saatleri içinde Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikanın önüne gelip kurdukları çadırda bekliyor. Selüloz-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Aydın Parlakkılıç, “Türkiye’de 3 bölgedeki grevimiz devam ediyor. İzmir, Gaziantep ve Karaman’daki fabrikalarda çalışan arkadaşlarımız haklarını alabilmek için nöbetlerini yılmadan tutuyorlar. Bizim arkadaşlarımız 50 gündür buradalar ama işveren ortada değil. Bizim arkadaşlarımızda hiçbir şekilde sıkılma yılma yok, herkes dimdik ayakta” dedi. Selüloz-İş Karaman Temsilcisi Mehmet Akgül ise “Hiçbir şekilde bizim taleplerimize dair olumlu adım atmadılar. Bayramda da burada yine işyerimizin önünde olacağız. Sonuna kadar direneceğiz ve hakkımız olanı almak için mücadele edeceğiz” dedi.

İŞÇİLER NE TALEP EDİYOR?

İşçiler ücretlerine net 380 lira (ortalama yüzde 23) zam talep ediyor. İşçiler gece zammının 50 kuruştan 70 kuruşa, yılda iki defa ödenen erzak yardımının 85 liradan 115 liraya, yıllık izin harçlığının 150 liradan 190 liraya, bayram yardımlarının 200 liradan 240 liraya, aylık ödenen yakacak yardımlarının da 65 liradan 80 liraya çıkarılmasını istiyor.

Bu sözleşmede ilk defa gündeme getirilen maddeler de var. Bu taleplerin arasında yıllık kıdem zammı ve yıllık 200 lira giyim yardımı bulunuyor. Siparişlerdeki düşüklükleri öne süren patron temsilcileri ise işçilerin bu taleplerine karşılık sıfır zam dayatıyor.

CHP’Lİ ÜNVER’DEN ZİYARET

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, grevdeki Süperpak işçilerini ziyaret etti.

İşçilerle sohbet eden Ünver, “Ekonomik krizin faturasını emekçiye kesen, zararını kapatmak için emekçinin hakkına ve rızkına göz diken anlayışa karşı başlatılan bu haklı mücadele, siz emekçilerin kararlılığı ile mutlaka başarıya ulaşacaktır. Hiçbir güvenceniz ya da yan geliriniz yokken; işsiz kalmak pahasına başlattığınız bu mücadele, şimdiden, işçi sınıfının onuru olmuştur. Bu güne kadar işçi sınıfının elinden alınan ve elinden alınmak istenen tüm hakları için birlikte direneceğiz, birlikte kazanacağız” dedi.

Kaynak: Evrensel

İlgili Yazılar

Tüm Haberler