Zehra Doğan’dan Banksy’ye Mektup

Tutuklu Zehra Doğan, kendisine destek veren dünyaca ünlü sokak sanatçıları Banksy ve Borf’a bir mektupla teşekkür etti.

Gazeteci ve ressam Zehra Doğan, kendisiyle dayanışmak için ceza aldığı resmi New York’ta bir duvara yansıtan dünyaca ünlü sokak sanatçıları Banksy ve Borf’a bir mektupla teşekkür etti.

Grafiti çalışmalarıyla tüm dünyada tanınan İngiltereli sokak sanatçısı Banksy, Doğan’ın mektubunu İngilizce çevirisiyle birlikte Instagram hesabından paylaştı. Paylaşımı dünyanın her yerinden 100 bine yakın kişi beğendi.

Mektubunda tutuklanma sürecini, bölgedeki çatışmaları ve cezaevi günlerini aktaran Doğan, Banksy ve Borf’a ona destek vererek Türkiye’de yaşananları tüm dünyaya duyurduğu için teşekkür etti.

Mektubun bir kısmı şöyle:

“Her ne kadar tutsak olsam da böyle bir desteğin haberini duyduktan sonra kendime gerçekten tutsak diyebilir miyim? Birileri beni daha önce hiç olmadığı kadar duyuyor ve tuhaftır ki aynı dili konuştuğum (konuşmak zorunda kaldığım) bu egemenler beni anlamazken, aynı dili konuşmadığım, aynı coğrafyada yaşamadığım insanlar beni anlıyor.

“Sanat konuşmanın ötesinde bir meziyet ve bunun için daha birçok şey söylenebilir. Sana ve Borf’a ne kadar teşekkür etsem azdır. Bir gün New York gibi bir kentte resmimin yansıtılacağını hayal bile edemezdim. Verdiğiniz destek, benim gibi 24 saatin 12 saatini hayal kurarak geçiren bir insanın dahi hayal edemeyeceği bir şey. Her şey için çok teşekkür ederim. Desteğinizle kendimi daha güçlü hissediyorum. Ve şimdi de Efrîn’i resmediyorum çünkü buna değer.”

Banksy’nin Instagram hesabından mektubun Türkçe ve İngilizcesini görüntülemek için tıklayın.

Kaynak: Bianet