AtölyeBİA’nın “Gazeteciler İçin Haber Atölyesi” Başvuruları

02 Temmuz 2018
İPS İletişim Vakfı/Bağımsız İletişim Ağı’nın “Gazeteciler için Haber Atölyesi” başlıyor. Başvurular 5 Temmuz 2018 Perşembe günü saat 17:00’de sona eriyor.

IPS İletişim Vakfı/bianet yaygın medyanın farklı birimlerinden gazetecileri, işsiz bırakılmış gazetecileri ve iletişim fakülteleri gazetecilik, radyo ve televizyon bölümlerinin öğrencilerini 16-25 Temmuz günlerinde gerçekleşecek gazetecilik atölyesine başvurmaya çağırıyor.

AtölyeBİA eğitimlerine “Gazeteciler için Yeni Medya Atölyesi” ile başladı. Bu atölye 7-14 Haziran 2018 tarihleri arasında yapıldı.*

Eğitimlerin ikinci modülü olan “Gazeteciler için Haber Atölyesi”, 16-25 Temmuz 2018 günlerinde 09.30- 17.30 saatleri arasında İstanbul’da AtölyeBİA’da gerçekleştirilecek.

Program kapsamında “Gazeteciliğe giriş, haber fotoğrafçılığı, çevre haberciliği, gazeteciler ve Türkçe kullanımı, röportaj& söyleşi yapma, yeni medya, hak haberciliği,  barış gazeteciliği, toplumsal cinsiyet odaklı habercilik, dijital güvenlik” gibi konularda atölyeler yer alıyor.

bianet’in önceki atölye programlarında olduğu gibi  atölye süresince katılımcılar kendi haberlerini de yazacaklar.

Programımız, yaygın medyanın farklı birimlerinden gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere ve iletişim fakülteleri gazetecilik, radyo ve televizyon bölümlerinin öğrencilerine açık olup katılım ise 20 kişi ile sınırlı.

Atölye ücreti öğrenciler ve işsiz gazeteciler için 200 TL, çalışanlar için 300 TL’dir. İstanbul dışından sınırlı sayıda burslu katılımcının eğitim, yol ve konaklama masrafları karşılanacaktır. Atölye sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.

Başvuru yapmak isteyen adayların “Gazeteciler için Haber Atölyesi” başlıklı bir maille atolyebia@bianet.org adresine başvurmalarını bekliyoruz.

Başvurular 5 Temmuz 2018 Cumartesi günü saat 17:00’a kadar açık olacak. Sorularınız için yukarıdaki adrese mail atabilirsiniz.

Gazeteciler İçin Yeni Medya Atölyesi hakkında geniş bilgi için tıklayın.

**  Burslu katılımcılarının eğitim, geliş-gidiş yol, konaklama ve yemek giderlerini İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) karşılıyor.

*** Başvuru formunu indirmek için tıklayın.

Kaynak: Bianet