CİSAD Doğaseverleri Buzul Gölünde Festivale Çağırıyor

23 Haziran 2018
Hakkari’de aktif doğa sporcularının kurduğu Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) 29 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında 1. Doğa Sporları Festivali düzenleyecek.

Hakkari’nin dağcılık başta olmak üzere doğa sporları alanında ciddi bir potansiyeli olduğunu belirten CİSAD Başkanı Azad Ölmez, amaçlarının bu potansiyeli önce Türkiye’ye ardından bütün dünyaya duyurmak ve şehirdeki doğa sporu alt yapısını geliştirmek olduğunu ifade ediyor. CİSAD’ın kuruluş amaçlarının arasında Hakkari’deki dağcılık turizmini canlandırma olduğunu da belirten Ölmez, 1. Doğa Sporları Festivali’nin de bu amaçla düzenlendiğini dile getirdi. Derneğin kurucu üyelerinden yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Murat Adıyaman, Hakkariler’in yaşadıkları doğayı tanımalarını ve korumalarını sağlamayı amaçladıklarını da belirterek, “Bir yandan da Hakkari’ye karşı oluşan ön yargıyı kırmak istiyoruz. Güvenlikle ilgili endişeler dünyanın her yerinde yaşanabilir. Burada 233 bin insan yaşıyor. Raftingten, dağ sporlarına kadar her alanda çok iyi parkurlar var ve doğa severlerin bu güzellikleri keşfetmesini istiyoruz” dedi.

Cilo Sat Gölleri’nde ilk kez düzenlenecek festivalde, dağcılık, doğa yürüyüşü, kano, dağ bisikleti, yamaç paraşütü ve kampçılık alanlarında, yöresel yemek ikramlarını ve konser etkinliklerinin de aralarında yer aldığı etkinlikler düzenlenecek.Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar da Cilo buzul sıra dağlarının tanıtılması ve faaliyetlere açılmasını desteklemek amacıyla federasyon olarak aynı tarihlerde dağcılık faaliyeti gerçekleştireceklerini belirtti.

Etiketler