Bisikletli Kadın İnisiyatifi “Web2Day Konferansı”nda Başarı Hikayesini Anlatacak!

Avrupa teknoloji sahnesinin en önemli etkinliği olan Web2Day, bu sene 13-15 Haziran 2018 tarihleri arasında Fransa’nın Nantes kentinde gerçekleşiyor.

Fransa ve Avrupa’nın tüm web ve dijital topluluklarını bir araya getiren etkinlik bu yıl 10. Yılını kutluyor.  Mevcut dijital trendlere ve yeniliklere adanmış üç yoğun ve şenlikli gün boyunca Fransa ve Avrupa’nın tüm web ve dijital topluluklarını bir araya getiriyor. Avrupalı yeni girişimler için istisnai bir ortamda bazı yatırımcıları, medyayı ve büyük şirketleri buluşturmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Aynı zamanda girişimcilerin görünür hale gelmelerini ve büyümelerini hızlandırıyor.

Web2Day, 3 gün boyunca yaklaşık 200 konferans ve atölye çalışması için dünyanın dört bir yanından 300 konuşmacıyı ağırlıyor. Konuşmacılar arasında Türkiye’den de bir isim yer alıyor. Bisikletli Kadın İnisiyatifi’nin kurucu üyelerinden Zeynep Araboğlu, “Facebook gruplarıyla toplumsal hareketlilik ve sosyal kaynakların yeniden yaratılması” konulu sunumu ile bunu bisiklet ve kadınlar özelinde nasıl gerçekleştirdiklerini aktarıyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında Facebook’un da dikkatini çeken Bisikletli Kadın İnisiyatifi, Facebook Avrupa Topluluk Liderleri Zirvesi için Londra’ya davet edilmiş ve Facebook Ürün Ortakları Başkan Yardımcısı Ime Archibong tarafından sahnede birlikte konuşma yapmıştı.

Bisikletli Kadın İnisiyatifi kimdir?

Bisikletli Kadın İnisiyafi; Bisikletli Kadın İnisiyatifi, gündelik hayatta bisiklet süren veya sürmek isteyen kadınların oluşturduğu bir topluluk olup, sadece kadınlara özel bir Facebook grubu üzerinden koordinasyonunu sağlar. Hem sosyal medya üzerinden bir dayanışma ortamı yaratmak hem de ‘Bilmeyenlere Bisiklet Eğitimi’, ‘Trafikte Sürüş’, ‘İş Çıkışı Sürüş’, ‘Tamir Atölyesi’ gibi farklı etkinlikler düzenleyerek, kadınları bisiklet kullanımı konusunda teşvik etmeyi hedefler. Grup sadece bisiklet süren kadınlara açık olmayıp, “Ah keşke bisiklet sürmeyi öğrensem!”, “Trafiğe çıkmaya korkuyorum” diyen kadınları da kucaklar.