BSB İnsan Hakları Video Merkezi Online Gösterimlerine Başlıyor

Belgesel Sinemacılar Birliği İnsan Hakları Video Merkezi, yürütmekte olduğu Avrupa Birliği Destekli Hak Savunucuları için Etkili Video Kullanımı Temalı Proje kapsamında online belgesel gösterimlerine yeniden başlıyor.

Gösterimler 01-16 Haziran  tarihleri arasında bsbihvm.org/gosterim adresinden izlenebilecek. Her bir film ilgili tarih aralığında ve üç gün gösterimde olacak.

Program ise şöyle;

04-07 Haziran: Suryoyo

Suryoyo, Mardin’de günbatımını anlatır. 92 yaşında bir dokumacı olan Merrin Hanım’ın, 70’li yaşlarında taş ustası Gebro ve telkari ustası Gevriye’nin, Özgün basmacılığın kalan son temsilcisi 80’lik Nasra Hanım’ın bir yortu gününde belki de son ayinlerinden birinin öyküsü.

07- 10 Haziran: 38

1937-1938 yıllarında Türkiye Cumhuriyeti’nin, ulus-devlet anlayışını oturtmak istediği Dersim bölgesinde yaşananlar, tanıkların ve sanıkların gözlerinden 68 yıl sonra bu belgeselde “sessiz bir çığlık” olarak geliyor karşımıza…

10-13 Haziran: Hala

Anne ve babasını kaybettikten sonra doğduğu köye tekrar dönen eşcinsel bir kadının hikayesi

13-16 Haziran: Yuva 

“Yuva”, en huzurlu yer olarak düşünülen aile ortamında yaşanan taciz ve tecavüz gerçeğini anlatıyor. Tabularından ve meşruluklarından beslenen toplumun ‘mutlu aile’ tablosuna bu kez değerlerimizi sorgulayarak bakıyoruz.

Kaynak: STGM