Umut Vakfı’ndan Bireysel Silahlanmaya Karşı Karikatür Yarışması

Her yıl “28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü” kapsamında ödüllü yarışma düzenleyen Umut Vakfı,  bu yıl  “karikatür” dalında yarışma düzenliyor.

Karikatür Yarışması’nın konusu “Bireysel Silahsızlanma: Yaşama Hak Tanıyın” olurken, Vakıf  karikatürün vurucu ve çarpıcı etkisinden yararlanarak kamuoyunu bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Amatör ya da profesyonel ayrımı olmaksızın herkesin katılımına açık olan yarışmaya her yarışmacı en fazla üç eserle katılabilecek. Yarışmaya daha önce ödül almış eserlerin katılamayacak.

Yarışmanın son başvuru tarihi 17 Ağustos 2018 olurken, birinci esere 4 bin, ikinci esere 3 bin ve üçüncü esere 2 bin TL ödül verilecek. Ödüller 28 Eylül Bireysel Silahlanma Günü’nde düzenlenecek törenle kazananlara takdim edilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin eserin kısa öyküsünü ve izlenimlerini de ekleyecekleri katılım formunu eksiksiz ve hatasız doldurmaları, şartnamede yazılı koşulları kabul ederek imzalamaları ve Umut Vakfı’nın Yıldız Posta Caddesi No: 52/1 Gayrettepe-Beşiktaş İstanbul adresine eserleriyle birlikte göndermeleri gerekiyor.

Karikatür Yarışması’nın Seçiciler Kurulu; Dr. Ayhan Akcan (Psikiyatrist, Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi), Sedat Bozkurt (Fox Tv. Ankara Temsilcisi), Nazire Dedeman Çağatay (Umut Vakfı Kurucu Başkanı), Dr. Kadir Doğruer (Karikatürist), Av. Fikret İlkiz (Umut Vakfı Seçilmiş Mütevellisi ve Yönetim Kurulu Üyesi), Metin Peker (Karikatürist, Karikatürcüler Derneği Başkanı), Sibel Savacı    (Umut Vakfı Seçilmiş Mütevellisi ve Yönetim Kurulu Üyesi), Metin Üstündağ (Karikatürist) ve Deniz Zeyrek’ten (Gazeteci, Yazar Hürriyet Gazetesi) oluşuyor.

Bireysel silahsızlanmaya karikatürleriyle destek vermek ve yarışmaya katılmak isteyenler yarışmanın başvuru formuna ve şartnamesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Kaynak: AB-ilan