Elektronik Atıklar TEGV ile Eğitime Dönüşüyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı “Atma Bağışla” projesiyle kullanmayan her türlü AEEE (Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar) ürününü hayata döndürüyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ‘nın T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği) işbirliği yürüttüğü projede kullanılamayacak durumda olan AEEE ürünleri, TEGV’in anlaşmalı olduğu geri dönüşüm firmasına gönderiliyor. Kullanılmayacak durumda olan malzemeler için elde edilen hurda değeri, bağış olarak kaydedilirken, çalışır durumda olan cihazlar ise Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinlik noktalarında kullanılmak üzere muhafaza ediliyor.

Siz de bu geri dönüşüm kampanyasına destek vermek isterseniz (0216) 290 70 69 numaralı telefondanya da atmabagisla@tegv.org adersinden dernekle iletişime geçebilirsiniz.

E atık bildiriminde bulunmak isterseniz lütfen tıklayınız.

“Atma Bağışla” kapsamında geri dönüştürülebilen ürünler şöyle;

Masaüstü ve dizüstü bilgisayar, tablet, monitör, yazıcı, bilgisayar parçaları, ses, görüntü ve müzik sistemleri, DVD okuyucu ve uydu alıcılar, masa ve cep telefonları, elektrikli ev aletleri, kablo ve adaptörler ve bahsi geçmeyen tüm elektrikle çalışan ürünler.

“Atma Bağışla” kapsamında olmayan ürünler ise şöyle;

Cam ve ahşap ağırlıklı (floresan ve ampüller, ahşap mobilya ve aksesuar) eşyalar, yazıcı kartuş ve tonerleri, buzdolabı, akü ve piller.

Kaynak: STGM

Etiketler