Fındıktan Sonra Belgeseli Ercan Kesal’ın Katılımıyla ÇEKÜL Evi’nde

Yönetmenliğini Ercan Kesal’ın yaptığı Fındıktan Sonra belgeseli, 16 Mayıs Çarşamba günü saat 18.45’te ÇEKÜL Evi’nde gösterilecek. Gösterim Ercan Kesal’ın da katılımıyla yapılacak.

Tarih: 16 Mayıs 2018 Çarşamba // 18.45
Mekan: ÇEKÜL Evi
Adres: Hüseyinağa Mah. Ekrem Tur Sok. No:8 Beyoğlu, İstanbul

Yer 30 kişiyle sınırlı olduğu için kayıt formu doldurması gereklidir:
https://goo.gl/forms/g8Ac9RB30bcWYn453

Sinopsis
“İmeceden mevsimlik işçiye” bir köyün kapitalizmle imtihanı…
Düzce’nin Çiçekpınar köyünde geçen bir hikaye bu. 1930’lardan 2000’lere kadar gelinen süreçte tarımsal emeğin nasıl değiştiğini, köyün toplumsal yapısının nasıl dönüştüğünü, geçmişin işçi babalarının artık “patron” olmuş çocuklarının kendi mevsimlik işçilerine nasıl baktıklarına ve daha bir çok duruma dair bir belgesel…

Çiçekpınar köylüleri fındıktan önce kendilerine yeten, dayanışmacı, komünal bir toplumsal formda yaşarken, fındıktan sonra herkesin kendi işinden sorumlu olduğu ve hiyerarşik olarak örgütlendiği bir toplumsal forma nasıl geçiş yaptıklarını gösteren bir film bu. Aynı zamanda, küçük bir köyde yaşanan minyatür bir prekapitalizmden kapitalizme geçiş hikayesi.

“İnsan için ekonomi” derken, “ekonomi için insan”a dönüşen hayatımızın mikro düzeyde çarpıcı bir örneği. “Neşeli bir hayat için gerekli olandan daha fazlasını üretmeme niyetinden vazgeçmiş” bir köy halkının zamanla başına gelenler.

Kaynak: Siviltoplum.la

Etiketler