Organik Tarım Tüm Dünyayı Besleyebilir, Eğer İzin Verirsek

Konu organik tarıma gelince, teoride bu konu desteklense de pratikte hep üretimin az olacağı ve artan nüfusa yeterli ürün yetiştirilemeyeceği savunur.

Sentetik böcek ilaçlarını, gübreleri, antibiyotikleri ve GDO’ları üretime sokmayan ve doğal kaynakları ve biyoçeşitliliği korumayı hedefleyen organik tarım hakkındaki yeni bir araştırma ise bu tartışmaya karşı yeni bilgiler edindi.

ABD bazlı Friends of the Earth (Dünyanın Dostları) kuruluşu, her ne kadar organik üretimin az olacağını kabul etse de, hedef eğer tüm dünyayı beslemek ise üretimin tartışılması gereken tek kriter olmadığını savunuyor.

Rapor, üretilen ürünlerin iklim değişikliğine dayanıklı olmasının, çiftçi için ekonomik getirisinin fazla olmasının ve sosyal adalet sağlamasıgerektiğini belirtiyor.

Rapor, bu 4 başlığın tam anlamı ile tamamlanması ile organik tarımın endüstriyel tarım karşısında giderek büyüyen problemler olan iklim değişikliği ve su kıtlığı konusunda büyük avantajlar kazanacağını savunuyor. Rapor için çalışan biliminsanlarından biri olan Berkeley’de bulunan Kaliforniya Üniversitesi’nden biyolog Claire Kremen, sürdürülebilir ve organik metodlar kullanan tarım alanlarının sayısının artmasının bir seçenek değil, bir gereklilik olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Yeşilist

Etiketler