Oyun Yolu İle Çocuk Hakları Eğitmen Eğitimi

Bornova Belediyesi ve Genç Girişimciler Platformu 28-29 Nisan 2018 tarihlerinde "Oyun Yolu İle Çocuk Hakları Eğitmen Eğitimi" çalışması düzenliyor:

Oyun Yolu İle Çocuk Hakları Eğitmen Eğitimi Çalışması Genç Girişimciler Platformu & Bornova Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilmekte, İzmir ilinde eğitimlerini sürdüren 6-12 yaş aralığındaki çocuklara temel çocuk hakları konularında hak bilincinin geliştirilmesini sağlamak ve yaratıcı drama yolu ile çocukların toplumsal hayata daha aktif olarak katılması ve temel değerlere yönelik farkındalıklarının arttırılması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında, çocuklardaki –yaşanılan dezavantajlılık nedeniyle- toplumsal hayata dair sahip olunan farkındalık probleminin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Çalışma kapsamında yapılacak etkinliklerde oyun temelli öğrenme metodolojisi ve yaygın eğitim yaklaşımları uygulanacaktır. Her bir faaliyet sonucunda çocukların etkinliğin kendilerine kazandırdıklarıyla ilgili çıkarımlarda bulunarak öğrendiklerini somutlaştırmaları ve böylece kazanımlarını sağlamlaştırmaları sağlanacaktır. Geleceğin toplumunda yetişkinler olarak inisiyatif alacak olan bugünün çocuklarının eğitilmeye en elverişli oldukları yaşlarda bilinçlendirilmeleri toplumumuzda temel değerlerin gün geçtikçe daha da yerleşmesine yardımcı olacaktır.

Eğitmen Eğitimi Faaliyeti:

2 gün sürecek eğitmen adaylarına verilecek eğitimler için isteklilerin doğrudan çocuklarla çalışıyor ya da çocuklarla çalışma motivasyonu taşıyor olması kriteri gözetilecek ve farklı meslek grubundan eşit sayıda katılımcı kabul edilecektir. Ayrıca bu katılımcılarla derneğimizin devam eden çalışmalarında da çocuk hakları alanında işbirliği içinde çalışmalar yürütülmesi hedeflenmektedir. Program, çocuklarla ilgili çalışan ve çalışma motivasyonunu taşıyan, eğitmen eğitimlerini yerelde yaygınlaştırmayı kabul eden katılımcıların başvurusuna açıktır.

Eğitmenin Sorumlulukları Nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 150 çocuğa ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Not 1: İzmir dışından katılım göstermek isteyen katılımcılarımızın yol ve konaklama giderleri karşılanamamaktadır.

Not 2: Katılımcıların program dahilinde yer alan öğle yemeklerinin kendileri karşılaması gerekmekte, sadece aralarda yer alacak ikramlar tarafımızdan karşılanacaktır.

Not 3: Eğitmen Eğitimi Programına kabul edilen katılımcıların, 2 gün boyunca sürecek eğitim faaliyetlerine tam katılım göstermesi gerekmektedir.

Not 4: Eğitmen Eğitimi programını başarıyla tamamlayan katılımcılara eğitmen sertifikası verilecektir.

Not 5: Eğitime kabul edilmeniz durumunda size e-posta yolu ile bilgilendirme yapılacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 19 Nisan 2018 saat 23.59’dur.

*** Sorularınız için girisimcilikplatformu@gmail.com adresine mail atarak gerekli bilgiyi edinebilirsiniz.

Etiketler