Barışa Oyna Yaygınlaştırma Eğitimi

BoMoVu (Sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Hareketi Derneği) olarak 9-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında, Sivil Toplum için Destek Vakfı’nın desteğiyle İstanbul’da gerçekleştireceğimiz Barışa Oyna Yaygınlaştırma Eğitimi için öğretmenlere, çocuk ve hak temelli çalışan sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, inisiyatiflere ve ilgilenen kişilere çağrı yapıyoruz.

Barışa Oyna Yaygınlaştırma Eğitimi, Barışa Oyna projesinden yola çıkarak sınır algısı ve çocuklar üzerine düşünmek, üretmek için bir araya gelen 12 katılımcı ile gerçekleşecek.

Eğitim içeriğini; Barışa Oyna uygulamaları ve deneyimlerin yanı sıra kültürel miras, sınır ve sınır ötesi algısı, barış, çocuklarla hak temelli çalışmalar, bedensel faaliyet ve oyun üzerinden öğrenme gibi başlıkları içerecek şekilde planladık. Eğitimin sonunda katılımcılarla birlikte oyunları derleme, çözümleme soruları hazırlama ve yerel uygulamalarda kullanabilecek kitapçıklar oluşturmak için bir atölye çalışması gerçekleştireceğiz.

 

Yaygınlaştırma eğitimine katılmak isteyenlerin başvuru için en geç 15 Nisan 2018 Cuma günü, saat 18.00’e kadar aşağıdaki formu doldurması gerekmektedir. Katılımcıların bilgilendirilmesine 20 Nisan 2018 Çarşamba günü başlanacaktır.

 

Bir araya gelme fırsatlarının bu alanlarda düşünen, çalışan herkese iyi geleceğini ve birbirimizin çalışmalarını zenginleştireceğimizi düşünüyoruz. Başvurularınızı bekliyoruz.

 

* Katılımcıların ilgili tarihlerde 4 gün sürecek olan eğitim boyunca İstanbul’a gidiş- dönüş ulaşım, konaklama ve yemek masrafları proje kapsamında karşılanacaktır.   

 

Başvuru için: https://goo.gl/forms/0cCRJGqlQD2famo53

Son Başvuru Tarihi: 15 Nisan 2018

 

İrtibat için:

Cansu Kılınçarslan

E-posta: cansu.kilincarslan@bomovu.org

 

Barışa Oyna Projesi Hakkında

Bizler fiziksel aktivitelere ulaşımın bir hak olduğuna, spor ve beden hareketini kullanarak insanların dünyaya bakma biçimlerine ve davranışlarına çeşitlilik getirebileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle sporu ve beden hareketini sosyal faydaya dönüştürmek için programlar geliştiriyoruz. 2016 yılında sınır ve çocuk oyunlarından yola çıkarak Barışa Oyna projesini hayata geçirdik.

Barışa Oyna projesinin öncelikli amacı, oyunların bünyesinde barındırdığı özgürlük alanından faydalanıp çocukların sınır ötesi algısını iyileştirerek, çocuklarda barış kültürünün oluşmasına katkıda bulunmaktır. Bunu yaparken, kültürel mirasın önemli bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarını kendimize araç edindik. Çocukların çevreleriyle kurdukları ilişkide sosyal kapsayıcılığı temel alan barışçıl bir ortamın gelişimine katkıda bulunarak yaşadıkları bölgeden kaynaklanan, öteki olarak algıladıkları bütün kimlikler hakkında edindikleri ön yargıları tanımaları ve sorgulamalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

Projeye 2016 yılında Kars ve Ardahan’da başladık. Ardından, geçtiğimiz yıl Edirne’de gerçekleştirdiğimiz uygulama ile her deneyimin hem katılımcılara hem de içeriğin gelişmesine önemli katkılar sunduğunu gördük. Bu yıl da İzmir’e gittik ve in tarihine ışık tutan yaşlılarla, Rumlar, Ermeniler, Kürtler, Türkler, Afro-Türkler, Levantenler, Yahudiler… ile bir araya gelerek onlardan İzmir’deki çocuk oyunlarını dinleme fırsat bulduk. İzmir’deki, mültecilik ve tarım işçiliği gibi farklı göçlerin çağında yaşayan çocuklar ile bu oyunları oynadık. Bu deneyimlerden hareketle; Barışa Oyna projesindeki model üzerinden bir yaygınlaştırma eğitimi gerçekleştirip farklı bölgelerdeki uygulamalara eşlik edebilmek istiyoruz.

Barışa Oyna Projesi ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz: http://bomovu.org/barisa-oyna-reconciliation-games/

 

Bomovu.org

facebook.com/bomovu

instagram.com/bomovu