TOÇEV Yararına “Kimsesiz Mekânlar” Sergisi

Galeri Miz, bu yılki sosyal sorumluluk projesini TOÇEV işbirliği ile düzenlenen Yeşim Özkan Özyurtcu’nun “Kimsesiz Mekânlar” isimli sergisini 3 Nisan’da sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

3 Nisan – 21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan sergide, Sanatçı Yeşim Özkan Özyurtcu’nun işleri bize ilk bakışta mekânın bir geometrik şekilden ibaret olduğunu gösterse de kullanmış olduğu sıcak renk tonları ile evler, boşluktaki çizgiler ve şekillerden çok daha fazlasını ifade eder.

Mekan, yaşamın tutsaklıklarından özgürleşmenin tek yoludur. O, değişimin, ayrımın ve biçim vermenin canlı, üretken üyesidir. Bu nedenle, mekana en derinlikli yaklaşım, onun ölü, durağan ya da devinimsiz anlayışlarını bir kenara bırakmayı gerektirir. Mekan, özünde, organik, canlı ve değişken bir şeydir. Durmaksızın atan yaşamın nabzıdır. Özyurtcu’nun işlerinin bazılarında tuvalden kopan parçalar iç mekanın eksik kısmını tamamlamasının yanı sıra, yaşayan bir organizmanın atan nabzı gibidir adeta…

Sergideki eserler renkliliği, formları, parçalanmış halleri ile kimsesiz görünümlerine rağmen, aslında çok bireyli ve kalabalık alanlardır. Sanatçının eserlerindeki yalınlık, gündelik yaşamımızın karmaşasının farkındalığını arttırmaktadır.

“Kimsesiz Mekanlar” sergisinden elde edilecek gelirin bir kısmı okumaya istekli çocukları eğitim hayatları boyunca destekleyen TOÇEV’e bağışlanacak. Sergi 21 Nisan’a kadar Galeri/Miz’de izlenebilir.

Kaynak: Sivil Alan