Uçan Süpürge’den Kısa Film Çağrısı: “Umut Sinemaya da Yakışır”

21. yaşına “umut” temasıyla merhaba diyen 21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde kısa film ve belgesel başvuruları için son tarih 26 Mart.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 21. yaşına “umut” temasıyla merhaba diyor.

10-17 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek 21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadın sorunlarına duyarlı kişileri, kadın örgütleri ve diğer ilgili sivil toplum örgütlerini bir araya getirmeyi, kadın sorunları konusunda ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinde toplumsal farkındalığı artırma amacıyla bu yılki yolculuğuna başlıyor.

Uçan Süpürge ekibi, festivalin bu seneki temasını şöyle:

“Bu yılki temamızı belirlemek için çok düşündük ve çok söyleştik. Anladık ki bugün hepimizin her şeyden çok umuda ihtiyacı var. Biz kadınlar yarın her şeyin değişebileceğine inanmasaydık, sürdüremezdik. Umudumuzu yitirseydik, bugüne katlanamazdık. Kadınların kadim dostudur umut… Umut sinemaya da çok yakışır!”

Uçan Süpürge, “umut filmlerini” çoğaltmak için, kısa film ve belgeselcilere çağrı yapıyor. Kısa filmler ve belgesel başvuruları 26 Mart’a kadar sürecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Kaynak: Bianet

Etiketler