Oyunlarla Toplumsal Cinsiyet Atölyesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Merkezi, Mor Sertifika projesi kapsamında; ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukların kolay ilişki kurabilecekleri üniversite gençleriyle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalıklarını geliştirdiği Oyunlarla Toplumsal Cinsiyet Atölyesi düzenleniyor.

Etkinlik kapsamında, 19 Mart-1 Haziran 2018 tarihleri arasında İstanbul’daki ilk ve orta öğrenim kurumlarında, çocuklarla toplumsal cinsiyet eşitliği temalı kutu oyunlarını oynayabilecek İstanbul Bilgi Üniversitesi  öğrencilerine, Sabancı Vakfı desteğiyle toplumsal cinsiyet, çocuk hakları ve çocuklarla çalışma konularını içeren bir tam günlük atölye gerçekleşecek.

Atölyenin ardından gönüllü öğrenciler, İstanbul’daki ilkokul ve ortaokullarda çocuklarla birlikte “Neden Olmasın?” ve “Mesela Sokağı”  kutu oyunlarını kullanarak yarım günlük atölyeler düzenleyecekler.

Atölyeye katılım 20 kişi ile sınırlı. Bu çalışmaya katılacak gönüllü öğrencilerin toplam 9 saat (6 saat atölye, 3 saat çocuklarla atölye) ayırması bekleniyor.

17 Mart Cumartesi günü 11:00 – 17:00 saatlerinde santralistanbul Kampüsü Etkinlik Çadırı’nda gerçekleşecek olan atölyeye buradan başvurabilirsiniz.

Atölyeye katılmak için son başvuru tarihi: 15 Mart 2017, Perşembe (saat 23:59)