Stk’ların Sosyal Medyada Başarılı Olmaları İçin 5 Tavsiye!

Stk’ların sosyal medyada başarılı olmaları için 5 tavsiye!
  1. Takipçilerinizi Tanıyın
    Daha başarılı bir sosyal medya yönetimi için hedef kitlenizin hangi platformları kullandığını ve bu platformları nasıl kullandığını belirlemek takipçileriniz ile iletişim için önemli bir adımdır.Facebook, twitter ve instagram’ın analiz özelliklerini kullanarak takipçilerinizin demografik bilgileri hakkında fikri sahibi olabilirisiniz.Web sitenizde yer alan Google analitik ile hangi hedef kitle ile karşı karşıya olduğunuzu görebilir ve iletişim stratejinizi buna göre belirleyebilirsiniz.
  2. Paylaşılabilen İçerik Oluşturun
    Bir takipçi içeriğinizi paylaştığında, hedef kitleniz takipçinizin hedef kitlesini de içerecek şekilde genişleyecektir. Mevcut hedef kitlenizin takipçileri ile paylaşma ihtimalinin olduğu içerikler oluşturarak sosyal mecralarda daha görünür olabilirsiniz.
  3. Eski İçerikleri Paylaşın
    Hedef kitlenizin büyük bir kısmının bir gönderiyi paylaştığınız ilk seferde gözden kaçırma ihtimalleri yüksektir. Sizi sosyal medyada takip etme nedenleri güncellemelerinizi görmek istemeleridir ancak 7/24 sosyal medyada olamazlar.
  4. Reklam Bütçesi Ayırın
    Sosyal medya reklamları Sivil Toplum Kuruluşları için çok etkilidir.Düşük bütçeler ile etkili erişimlere ulaşabilirsiniz.Facebook ve instagram reklamı ile paylaşımlarınızı daha çok kişiye erişmesini sağlayabilirisiniz.Ayrıca Google’ın Sivil Toplum Kuruluşları için aylık 10.000 Dolarlık hibesini aktif ve verimli bir şekilde kullanarak kurumuzun daha görünür olmasını sağlayabilirsiniz.
  5. Görsel Kullanın
    Fotoğraf, video veya grafikler içeren gönderiler görselliğin olmadığı gönderilere göre çok daha fazla dikkat çekiyor. Görsel içeren Facebook gönderileri 2.3 kat daha fazla ilgi çekerkenyine görsel içeren “Tweet”lerin retweetlenme ihtimali %150 oranında daha fazla. Sosyal medya gönderilerinize görseller eklemek destekçilerinizin gösterdiği ilgiyi arttıracaktır. Canva hızlı ve dikkat çekici görseller hazırlamanız için ücretsiz ve başarılı bir araç.

Kaynak: Sivil Alan