Sosyal Bağış Günü’nde AÇEV’e Destek Ol, Eğitime Şans Ver

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) kurulduğu 1993 yılından bu yana, ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklar, anne babalar ve kadınlar için bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyor. Türkiye’de bireysel bağış ve sivil toplum farkındalığını artırmak amacıyla yola koyulan Sosyal Bağış Hareketi’nde bu ay tüm bağışlar 15 Şubat Perşembe günü AÇEV için toplanıyor. AÇEV, […]

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) kurulduğu 1993 yılından bu yana, ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklar, anne babalar ve kadınlar için bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyor. Türkiye’de bireysel bağış ve sivil toplum farkındalığını artırmak amacıyla yola koyulan Sosyal Bağış Hareketi’nde bu ay tüm bağışlar 15 Şubat Perşembe günü AÇEV için toplanıyor.

AÇEV, sosyo-ekonomik koşulları nedeniyle erken çocukluk döneminde destek alamayan çocuklar, anne-babalar ve genç kadınlar olarak belirlediği hedef kitlesinin ihtiyaçlarını araştırmalarla saptayıp, bu ihtiyaca cevap verecek bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor. Verilen eğitimlerle bugüne kadar; 13 bin gönüllü eğitmen yetiştirildi, yüz yüze eğitim programlarıyla yaklaşık 1 milyon anne, baba, çocuk ve yetişkine ulaşıldı, internet ve mobil iletişim araçları ile yaygınlaşan eğitimlerle 10 milyon kişiye ulaşıldı.

İlk 6 yıl çocuklarımızın geleceğini belirliyor

“Erken çocukluk” olarak adlandırılan 0-6 yaş arası dönem, çocukların iyi yetişmesi için olağanüstü fırsatların olduğu bir dönem…Bu dönemde, çocuklar büyük bir hızla gelişir; zekası, algısı, kişiliği, sosyal davranışları ve zihinsel yetenekleri ciddi oranda şekillenir. Beyin gelişiminin büyük bölümü de bu dönemde tamamlanır. Bu durum, çocuğun hayatı boyunca etkili olacak olan özelliklerinin temelini oluşturur. AÇEV, erken çocukluk dönemini “yaşamın mucizevi yılları” olarak nitelendiriyor ve çalışmalarının önemli bir parçasını bu dönemdeki çocuklar için fırsat eşitliği yaratmaya ayırıyor.

Bu özel zaman diliminde anne-babaları tarafından desteklenen çocuklar, ileride daha mutlu, sağlıklı ve başarılı bireyler oluyor. Toplum olarak birlikte gelişmeye ve birlikte yaşamaya daha çok katkıda bulunuyor. AÇEV farklı sosyoekonomik hedef kitlelere ve yaş gruplarına yönelik anne-baba eğitimleriyle çocuklarının gelişimine destek olmaları için ebeveynleri de güçlendiriyor.

Araştırmalar; yüksek sosyoekonomik statü ve eğitim seviyelerine sahip ailelerin 3 yaşındaki çocuklarının, düşük sosyoekonomik ve eğitim seviyesindeki ailelerin çocuklarından üç kat fazla kelime dağarcığının olduğunu gösteriyor.

Ayrıca, çocukların kendini daha iyi ifade edebilen, kişiler arası olumlu iletişim becerilerine sahip, şiddete daha az başvuran, eleştirel, sorgulayıcı ve yaratıcı bireyler olabilmeleri için, erken yaşlarda okuma alışkanlığı kazanmalarının önemine işaret ediyor.

Bu gerçekler doğrultusunda AÇEV ihtiyaç görülen bölgelerde çocuklara yönelik “Okuyan Bir Gelecek” Programı’nı yürütüyor. Bu program; Okuma Grupları, AÇEV Kütüphaneleri ve Aile Seminerleri’nden oluşan üç bileşenli bütüncül bir formatla düzenleniyor.

15 ay boyunca her ay bir STK’nın sosyal medya üzerinden tanıtıldığı ve destek çağrısında bulunulduğu Sosyal Bağış Hareketi’nde bu ayki kurum AÇEV.

Bir çocuk yetiştirmek, toplumdaki tüm bireylerin emeğini ister. Gelin, 15 Şubat Perşembe günü AÇEV’e destek olalım.

‘AÇEV’ ve ‘Sosyal Bağış Hareketi’ için kullanılacak hashtagler; #birinizhepimiziçin #sosyalbağışhareketi

 

Destek olmak için;

https://fonzip.com/acev/sosyalbagishareketi

facebook.com/sosyalbagishareketi

instagram.com/sosyalbagishareketi

twitter.com/BagisHareketi

 İlgili Kişi:

Dilek Özcan | M: 0533 927 23 93 | dileko@marjinal.com.tr

Marjinal Porter Novelli | T: 0212 219 29 71

 AÇEV Hakkında

Erken yaş dönemi çocuğun en hızlı geliştiği ve öğrendiği bir dönem. Bu nedenle biz de AÇEV olarak her çocuğu erken yaşlardan başlayarak potansiyelinin en üst seviyesine erişmesi için eğitim yoluyla desteklemeyi hedefliyoruz. 1993 yılında kuruluşumuzdan bu yana, ihtiyaç sahibi çocuklara ve ailelerine yönelik tüm eğitimlerimizi iyi ve sağlıklı bir “erken çocukluk dönemi” geçirilmesi, daha gelişmiş bir toplum yaratılması ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla gerçekleştiriyoruz. http://www.acev.org/

Sosyal Bağış Hareketi Hakkında

Sosyal Bağış Hareketi, başta çocuklar, kadınlar, hayvanlar olmak üzere ihtiyaç sahibi herkese ve doğaya hak ettiği yaşamı sağlayabilmek için mücadele eden, ortaya koydukları ile hepimizin yüreklerini fetheden sivil toplum kuruluşlarını (STK) desteklemek ve sosyal medya dünyasını beğenilerden ve paylaşımlardan bir adım öteye taşımak hayali ile başlatılmıştır. Sosyal Bağış Hareketi, dışarıdan bakıldığında çözümsüz görünen sorunlar karşısında “çaresi var!” diyen, çözüm için inisiyatif alan, çözümü üreten sivil toplum kuruluşlarını desteklemekte, herkesi de bu kampanyayı desteklemeye davet etmektedir. Türkiye’de bireysel bağış bilincini uyandırmak amacıyla her ayın ikinci perşembe gününü ayın sivil toplum kuruluşuna güç vermek, ihtiyaçlarını karşılamak ve onu cesaretlendirmek için “Sosyal Bağış Günü” ilan etmiştir.

facebook.com/sosyalbagishareketi|instagram.com/sosyalbagishareketi|twitter.com/BagisHareketi

MarjinalSosyal Hakkında

Marjinal Porter Novelli tarafından 2016 yılında kurulan MarjinalSosyal; nitelikli kurumsal sosyal sorumluluk hizmetleri üretmek için geliştirdiği özgün araçlarla şirketlerin sosyal ve çevresel yatırımlarına yön verecek sosyal stratejiler çıkarmakta, analizler yapmakta ve proje önerileri hazırlamaktadır. Bünyesinde Sivil Toplum Danışma Merkezi kuran MarjinalSosyal, iş sonucu odaklı yatırımlar planlaması ve uygulanması için tam kapsamlı destek hizmetleri üretmektedir. www.marjinalsosyal.com | facebook.com/MarjinalSosyal