Veri Kaynağı Atölye Serisinin İlki İstanbul’da Başlıyor

Veri Kaynağı Atölye Serisinin İlki İstanbul’da Başlıyor: Veri Kaynağı Projesi Nedir? Birçok farklı kategoride yer alan verilere kolay ulaşımın sağlaması ve renkli görsellerle verilerin daha açık ve anlaşılabilir kılınması hedefleyen bir projedir. Atölyede neler var? Açık veri eğitimi ve veri görselleştirme üzerine gerçekleşen bu eğitimle birlikte hem İzlemedeyiz Derneği’nin bir diğer projesi Doğruluk Payı’nın analizlerinde […]

Veri Kaynağı Atölye Serisinin İlki İstanbul’da Başlıyor:

Veri Kaynağı Projesi Nedir?

Birçok farklı kategoride yer alan verilere kolay ulaşımın sağlaması ve renkli görsellerle verilerin daha açık ve anlaşılabilir kılınması hedefleyen bir projedir.

Atölyede neler var?

Açık veri eğitimi ve veri görselleştirme üzerine gerçekleşen bu eğitimle birlikte hem İzlemedeyiz Derneği’nin bir diğer projesi Doğruluk Payı’nın analizlerinde kullandığı kaynaklara erişme yöntemlerini hem de veri görselleştirme programlarını uygulamalı olarak tanıma fırsatı yakalayacaksınız.

Atölye ne zaman?

10 Mart 2018 Cumartesi günü, 13:00-17:00 saatleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek!

Atölye hakkında;

Atölye çalışması tamamen ücretsizdir ancak atölyeye gelirken bilgisayar getirmek getirilmesi zorunludur. Yer kapasitesi sınırlı olduğundan dolayı başvuru gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Başvuru formuna buradan ulaşabilir.

Kaynak: STGM – İzlemedeyiz Derneği