Circuit’te Permakültüre Giriş Eğitimi

Circuit Permakültüre Giriş Eğitimine çağırıyor: Dünyayı ve insanı gözeten bir yaşama hazır mısınız? Kendi kendine yeterliliği temel alarak içinde bulunduğumuz çevreyi ve hayatı nasıl zenginleştiririz? Tüm bu konuların konuşulduğu bir dünyaya adım atmak için sizi bekliyoruz. Permakültür, insani ihtiyaçları karşılarken çevreyi tüketmek, yok etmek yerine onu besleyip onaran ve bu sayede devamlılığı olan sistemler yaratmayı […]

Circuit Permakültüre Giriş Eğitimine çağırıyor:

Dünyayı ve insanı gözeten bir yaşama hazır mısınız?
Kendi kendine yeterliliği temel alarak içinde bulunduğumuz çevreyi ve hayatı nasıl zenginleştiririz? Tüm bu konuların konuşulduğu bir dünyaya adım atmak için sizi bekliyoruz.

Permakültür, insani ihtiyaçları karşılarken çevreyi tüketmek, yok etmek yerine onu besleyip onaran ve bu sayede devamlılığı olan sistemler yaratmayı amaçlayan bir tasarım bilimidir.

Permakültüre Giriş Kursu, doğayla ve tüm canlılara birlikte çalışma ve yaşama felsefesini öğrenmek isteyen ve permakültürün ne olduğunu merak edenler için 2 günlük bir tanışma/giriş niteliğindedir. Bill Mollison’un “Permakültür: Bir Tasarımcı Kılavuzu” kitabında yer alan konuları ele alan kurs aynı zamanda 72 saatlik Permakültür Tasarım sertifikası (PDC) kursunun da bir özetidir.

Cumartesi, 24 Şubat, 10.00 – 18.00
Pazar, 25 Şubat, 10:00 – 18:00
Dil: Türkçe
Evren Yıldırım, Buket Atlı ve Burcu Arıkan ile

Kurs Programı:
1. GÜN
10:00 – 11:30 Tanışma / Dünyamızın Durumu ve Olumsuz Kanıtlar
12:00 – 13:30 Permakültür Etiği ve İlkeleri
13:30 – 14:30 Yemek Arası
14:30 – 16:00 Temel Kavramlar ve Tasarım Yöntemleri (Etkin Enerji Kullanımı)
16:30 – 18:00 Örüntü Kavramı

2.GÜN
10:00 – 11:30 İklimsel Etkiler / Toprak
12:00 – 13:30 Su Yönetimi
13:30 – 14:30 Yemek Arası
14:30 – 16:00 Gıda Ormanı Tasarımı / Hayvan Sistemleri
16:30 – 18:00 Şehirde Permakültür / Kent ve Topluluk Stratejileri / Kapanış
————————–———-
Atölye ücreti (2 gün): 280TL (KDV dahil)
Kayıt olmak için veya daha fazla bilgi almak için info@circuitistanbul.com’ a elektronik posta gönderebilirsiniz.
Kursumuz en az 10, en fazla 20 kişinin katılımıyla gerçekleşecektir. Kursumuza katılım için burs talep edebilirsiniz
(2 kişiye %50 burs verilecektir).

————————–———-
Buket ATLI / ODTÜ İktisat ve Berlin’deki Humboldt Üniversitesi’nde eğitimini tamamladı. Gönüllü ve profesyonel olarak ekoloji eğitimi, hava kirliliği, çevre hakları ve yaygın eğitim metodları ile ilgili çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. Türkiye’nin pek çok farklı ilinde ekolojik okuryazarlık eğitimleri organize etti. 2 yıldan beri kurucularından olduğu Şehirde Ekolojik Uygulamalar Atölyesi ekibiyle, sağlıklı ve temiz gıdaya erişim ve zehirsiz temizlik konularında eğitimler düzenliyor. Permakültür, aromatik ve tıbbi bitkiler, formel olmayan eğitim metodları, şiddetsizlik ve topluluk olma konularındaki eğitimlerde hem eğitimci hem katılımcı olarak kendini geliştirmeye devam ediyor.

Evren YILDIRIM / Boğaziçi Üniversitesi‘nde lisans, Sabancı Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladıktan sonra kurumsal dünyada 10 yıl geçirdi. 2017 yılında Permakültür Tasarım Sertifikası’nı aldı. Aynı yıl içinde Anadolu Meraları ve Savory Network tarafından düzenlenen Mikrobiyoloji Çobanlığı Sanatı Eğitimi tamamladı. Eylül 2017’de Avustralya Permakültür Araştırma Enstitüsü’nün Ürdün’de gerçekleştirdiği Çölü Yeşillendirme Projesi staj programına katıldı. Şu anda tarım eğitimi almakta, küçük ölçekli permakültür uygulamaları, toprak mikrobiyolojisi ve gerçek anlamda besleyici gıdalar konusunda çalışmaktadır.

Burcu ARIKAN / İstanbul Üniversitesi Psikoloji lisans ve University of Texas Austin İletişim Yüksek Lisans eğitimlerinden sonra dijital iletişim sektöründe çalışmaya başladı. 8 yılın ardından Mayıs 2017’de Permakültür Tasarım Kursu’na (PDC) katıldı. Eylül 2017’de ise Geoff Lawton’ın yürütücülüğünde Ürdün’de 1 aylık “Çölü Yeşillendirme” stajını tamamladı. 2016 yılından beri şehirde sağlıklı, katkısız, doğal gıdanın nasıl daha erişilebilir olabileceği ve üretilebileceği üzerine çalışmaktadır, bu yolda çeşitli projeleri hayata geçirmektedir. Hayali, yetişkinler kadar çocukların da kendi yiyeceklerini üretmelerini, ileride kendi gıdalarına sahip çıkma bilinciyle büyümelerine katkıda bulunmaktır.
————————–———-
***Circuit Atık Politikası
Bir mekan ve organizasyon olarak sürdürülebilirliğe verdiğimiz öneme saygı göstermenizi ve CIRCUIT’a gelirken elinizden geldiğince tek kullanımlık ambalajları (plastik su şişeleri, tek kullanımlık kahve bardakları, tek kullanımlık plastik poşetler vb.) getirmemenizi rica ediyoruz. İçme suyumuz ve bardaklarımız kullanımınıza açık olacaktır!