Stk’lar Facebook Gruplarını Nasıl Kullanabilir?

Sosyal medya kar amacı gütmeyen örgütler için bilinçlendirme, destekçilerin ilgisini çekme ve sonuç alma adına en değerli araçlardan biri haline geldi. Bu yüzden, bu tür kuruluşlar için bu platformların yeniliklerine uyum sağlamak ve bunları kendi mevcut dijital iletişim stratejilerine entegre etmek oldukça önemli hale geldi. Son dönemde yapılan bir Facebook güncellemesi, sayfalara gruplar oluşturma imkanı […]

Sosyal medya kar amacı gütmeyen örgütler için bilinçlendirme, destekçilerin ilgisini çekme ve sonuç alma adına en değerli araçlardan biri haline geldi. Bu yüzden, bu tür kuruluşlar için bu platformların yeniliklerine uyum sağlamak ve bunları kendi mevcut dijital iletişim stratejilerine entegre etmek oldukça önemli hale geldi.

Son dönemde yapılan bir Facebook güncellemesi, sayfalara gruplar oluşturma imkanı veriyor.

Peki facebook grupları nedir ve kar amacı gütmeyen kurumlar bundan nasıl faydalanabilir?

Bir Facebook Grubu, ortak ilgi alanları, deneyimleri ya da olaylar hakkında fikir alışverişinde bulunmak ya da tartışmak isteyen benzer görüşlerdeki kişilerin oluşturduğu çevrimiçi bir topluluktur. Burası üyelerin fotoğraflar ve hikayeler paylaşabildikleri, sorular sorabildikleri ve planlar yapabildikleri ayrı alanlar olarak ön plana çıkmaktadır.

Aşağıda Facebook gruplarından faydalanabileceğiniz beş yönteme göz atabilirsiniz:

Belirli bir amaç için insanları bir araya getirin!

Facebook grupları kurumların destekçileriyle ya da aktivistlerle iletişime geçmesini kolaylaştırmakta. Destekçilerinizi bölümlere ayırmak daha iyi bir iletişim ve daha güçlü bir savunuculuk imkanının yanı sıra kurumlara çevrimiçi bir topluluk oluşturma şansı veriyor.

Belirli bir yerle iletişim kurun!

Kar amacı gütmeyen kurumların sayfa yöneticileri belirli yerler için Facebook grupları oluşturabilir. Belirli bir alanla ilgileniyor olmak destekçilerinize ve aktivistlere birbirleriyle iletişim kurma ve yerel aktivitelerini arttırmalarına olanak tanır.

Marka olarak iletişim kurun!

Bir Facebook grubu tartışmaların yapılabileceği, geribildirimlerin verilebileceği ve soruların yanıtlanabileceği harika bir yerdir. Grup yöneticileri kişisel hesaplar yerine Stk’nın kendisi olarak grupla gönderiler paylaşabilir. Bu şekilde topluluk üyeleri kurumdan gelen yanıtın resmi olduğunu bilir.

Bir etkinlik tanıtın!

Facebook gruplarının içerisinde sadece üyelerin görebileceği & yanıt verebileceği etkinlikler oluşturmak mümkündür. Bu kar amacı gütmeyen kurumlar için destekçilerini gelecek etkinliklere katılmaları konusunda teşvik etmek ve bilgilendirmek için harika bir yöntemdir.

Dosya paylaşın!

Facebook grupları üyelerin üzerinde birlikte çalışabilecekleri belgelerin oluşturulmasının yanı sıra herhangi bir türdeki fotoğraf ve dosya paylaşabilecekleri ayrı alanlardır. Kurumlar bu özelliği bağışçılarına özel içerikler, hizmetler veya avantajlar sunarak da kullanabilir.

Unutmayın: Bir Facebook grubu oluşturmadan önce üyeleriniz için doğru beklenti ve kuralları ortaya koyabilmeniz için net bir amacınızın olması oldukça önemlidir.

Çeviri: Sivil Alan

Kaynak: https://mediacause.org/how-nonprofits-can-use-facebook-page-groups/