Özgürlük Araştırmaları Derneği’nden Hukuk Devleti Akademisi

  Özgürlük Araştırmaları Derneği‘nin ilkini 18-19 Kasım 2017’de İstanbul’da gerçekleştirdiği Hukuk Devleti Akademisi’nin ikincisi İzmir’de 03-04 Mart 2018 tarihlerinde düzenleniyor. Dernek “Hukuk Devleti” kavramını derinlemesine incelemek ve bu kavramın değişik manalarının demokrasi ve hukuk eğitimi yönünden ne anlam ifade ettiğini tartışmak üzere Hukuk Devleti Akademisi’ni başlattı. Tecrübeli hukuk profesyonelleri ve ileri seviye hukuk öğrencilerini “hukuk devleti” kavramı etrafında […]

 

Özgürlük Araştırmaları Derneği‘nin ilkini 18-19 Kasım 2017’de İstanbul’da gerçekleştirdiği Hukuk Devleti Akademisi’nin ikincisi İzmir’de 03-04 Mart 2018 tarihlerinde düzenleniyor.

Dernek “Hukuk Devleti” kavramını derinlemesine incelemek ve bu kavramın değişik manalarının demokrasi ve hukuk eğitimi yönünden ne anlam ifade ettiğini tartışmak üzere Hukuk Devleti Akademisi’ni başlattı.

Tecrübeli hukuk profesyonelleri ve ileri seviye hukuk öğrencilerini “hukuk devleti” kavramı etrafında gerçekleşecek derinlikli bir beyin fırtınasına davet ediyorlar.

Hukuk Devleti Akademisi, ülkenin saygın hukukçu hocalarıyla bir arada geçirilecek felsefi ve pratik tartışmalarla dolu bir hafta sonu kampı ve ardından gelecek 6 aylık bir mentorluk dönemini kapsamaktadır. Bu 6 aylık mentorluk dönemi içerisinde her katılımcının kendi mentoru ile belirleyeceği bir başlıkta 8.000 – 10.000 kelimelik bir makale yazması beklenmektedir.

Son başvuru: 01 Şubat 2018
Etkinlik tarihi: 03-04 Mart 2018
Mekan: Altınyunus Hotel, Çeşme / İzmir

Katılım formu için tıklayın.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Kaynak: siviltoplum.la