Gönüllü Gezgin Cansın Şahin: Medya Sivil Toplumu Desteklemeli   

Sivil toplum projelerinin medyada daha görünür kılınması için harekete geçen Trabzonlu gönüllü gezgin Cansın Şahin, projelere medyanın daha fazla destek vermesi görüşünde.  Trabzon’da yaşayan gönüllü gezgin Cansın Şahin, yaklaşık 3 yıldır sivil toplum kurumlarına gönüllü fotoğraf ve kamera desteği veriyor. Bu sayede Türkiye’nin birçok ilindeki projeye dahil olan Şahin,  gençlere, projelere katılın diye seslenirken, medyaya […]

Sivil toplum projelerinin medyada daha görünür kılınması için harekete geçen Trabzonlu gönüllü gezgin Cansın Şahin, projelere medyanın daha fazla destek vermesi görüşünde. 

Trabzon’da yaşayan gönüllü gezgin Cansın Şahin, yaklaşık 3 yıldır sivil toplum kurumlarına gönüllü fotoğraf ve kamera desteği veriyor. Bu sayede Türkiye’nin birçok ilindeki projeye dahil olan Şahin,  gençlere, projelere katılın diye seslenirken, medyaya da sivil topluma daha fazla destek olun çağrısı yapıyor. 

İlk olarak Erzurum’da Atatürk  Üniversitesi Radyo TV bölümünde sivil toplum projelerine medya desteği veren Şahin, katıldığı projelerde, fotoğraf çekip, video kaydı alıyor ve bunu kamuoyuna duyuruyor. Adeta bir haberci gibi çalışan Şahin, bu sayede hem farklı kentlere gidiyor hem de gönüllü olarak destek verdiği projenin somut çıktılarını görme şansı yakalıyor. Son olarak Urfa ve Diyarbakır’daki projeler için hazırlık yaptığını ancak bu sosyal sorumluluk projelerinin son anda iptal edildiğini anlatan Şahin, gönüllü işleri çok sevdiğini ve sivil toplum düşüncesine inandığını söylüyor.

‘Trabzon yerelinde daha fazla proje geliştirilmeli’

Sivil toplum kurumlarının düzenlediği sosyal sorumluluk sayesinde Trabzon’dan çıkarak Türkiye’nin farklı birçok kentine gittiğini yineleyen Şahin’e göre bu çalışma biçimi kendisinin daha girişken bir insan olmasına da neden olmuş. Gönüllülük kavramı ile olarak Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda tanıştığını söyleyen Şahin’e göre, Türkiye’de özellikle Doğu Karadeniz yerelinde sivil tolum ve gönüllü projelerin geliştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle, bu anlamda yapılacak her türlü işe destek olacağını söyleyen Şahin, sivil toplum projelerine maddi desteğin ancak medyadaki görünürlükle artacağı bu nedenle de medyanın mutlaka sivil topluma destek vermesi gerektiğini düşünüyor.

Bugünlerde kendi adına kurduğu dijital medya platformuna yoğunlaştığını ve sivil toplum projelerine dair gelişmeleri bu kanal üzerinden duyurmayı hedeflediğini anlatan Şahin, Trabzon’daki projeler başta olmak üzere sivil toplumun katkısı ile güçlenmiş projeleri dünyaya duyurmak istediğini söylüyor. Gençlere de sivil topluma dahil olan diye seslenen Şahin bir sözü de medya patronlarına: “Haberleriniz arasında sivil toplum işlerine de yer verin hem siz kazanın hem toplum”

 

Şahin’in kanalını buradan takip edebilirsiniz.