Kekemeler Derneği Gönüllü Çalışma Arkadaşları Arıyor

Bir yıl önce kurulan ve bu alanda faaliyet gösteren tek dernek olan Kekemeler Derneği olarak araştırma projemizde bizlere destek olacak gönüllü çalışma arkadaşları arıyoruz! Bir yıldır Türkiye’nin farklı şehirlerinde özyardım toplantıları düzenliyor, bilinçlendirme kampanyaları ve konferanslar organize ediyoruz. Ayrıca yolumuzu daha iyi çizebilmek için yurtdışındaki organizasyonlar ile güçlü bağlantılar kuruyoruz. Bizi daha yakından tanımak için […]

Bir yıl önce kurulan ve bu alanda faaliyet gösteren tek dernek olan Kekemeler Derneği olarak araştırma projemizde bizlere destek olacak gönüllü çalışma arkadaşları arıyoruz! Bir yıldır Türkiye’nin farklı şehirlerinde özyardım toplantıları düzenliyor, bilinçlendirme kampanyaları ve konferanslar organize ediyoruz. Ayrıca yolumuzu daha iyi çizebilmek için yurtdışındaki organizasyonlar ile güçlü bağlantılar kuruyoruz. Bizi daha yakından tanımak için Facebook ve Instagram hesaplarımızı incelemenizi öneriyoruz.

Kuruluşumuzun birinci yılına yaklaşırken Türkiye’de yaşayan kekemeliği olan bireylerin genel bir fotoğrafını çekmek, ülkedeki kekeme bireylerin uğradığı insan hakkı ihlallerini ve sağlık hizmetlerine ulaşırken yaşadığı zorlukları belgelemek, toplumun ve sağlık çalışanlarının kekemeliğe ve kekemeliği olan bireylere bakışını görmek için bir araştırma projesine başlıyoruz.

Bu nedenle bu proje boyunca bizlere destek sunacak istekli, gönüllülük ve sivil toplum bilincine sahip arkadaşlara çağrı yapmak istiyoruz.

Neler yapacağız?
• Özellikle internet üzerinden farklı gruplar arasında düzenlenecek(Sağlık çalışanları ve adayları, kekeme bireyler, vb.) online anketlerin organize edilmesi ve bu anketlerin olabildiğince çok kişiye ulaştırılması için tanıtım çalışmaların yürütülmesi
• Yapılacak çalışma için literatür taramasının yapılması,
• Kekeme bireyler, yakınları veya sağlık çalışanları(terapistler, doktorlar) ile görüşmelerin yapılması
• Yapılacak bu çalışmaların analizlerinin yapılması, raporlama ve yaygınlaştırma çalışmaları

Kimler gönüllü olabilir?
• Gönüllülük, sivil toplum kavramlarının farkında ,
• Haftalık en az 3-4 saatini karşılıksız bu işe adayabilecek,
• Tercihen Microsoft Office(Word, Power Point, Excel vb) programları hakkında fikir sahibi,
• Türkiye’de engelli ve dolayısıyla insan haklarının gelişimine katkı sunmak isteyen, empati duygusu gelişmiş, temel demokratik değerlerin farkında,
• Tercihen üniversite öğrencisi herkesi bu projenin bir parçası olmaya çağırıyoruz.
• İstatistik, grafik tasarımı, Türkçe-İngilizce çeviri alanında katkı sunmak isteyenlere özellikle ihtiyacımız bulunmaktadır.

Başvuru için aşağıdaki linkteki formu doldurabilirsiniz:

https://goo.gl/forms/QV1jwHBodPC1dgB13

Taslak Proje Takvimi
20 Ocak – 28 Ocak //Proje ve gönüllü duyurusu – seçimi
1 Şubat – 11 Şubat //Proje grubunun tanışması, görev dağılımlarının yapılması
12 Şubat – 14 Nisan //Proje süreci
15 Nisan// Sonuçların ilanı

Not: Gönüllü seçimi ağırlıklı olarak İstanbul’da ikamet edenlerden yapılacak olsa bile, çalışmalar genellikle online sürdürüleceği için başka bir şehirde yaşamanız sorun oluşturmayacaktır.

*En geç şubatın ilk haftası tüm başvurulara dönüş yapılacaktır.

facebook.com/kekemelerdernegi/
instagram.com/kekemelerdernegi/

Daha ayrıntılı sorularınız var ise kekemelerdernegi@gmail.com mail adresini kullanabilirsiniz.