Sınır Tanımayan Doktorlar ‘Hangi İnsan Hakları?’ Film Festivali’nde

  Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ve Beyrut merkezli Studio Kawakeb tarafından hazırlanan 7 dakikalık animasyon filmi “Boğulduğum İçin Üzgünüm”, 17 Aralık Pazar günü Hangi İnsan Hakları? Film Festivali’nde gösterilecek. Gösterimin ardından yapılacak söyleşi kısmında MSF Beyrut ekibi ve Studio Kawakeb’i temsilen uluslararası katılımcılar izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. Uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) […]

 

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ve Beyrut merkezli Studio Kawakeb tarafından hazırlanan 7 dakikalık animasyon filmi “Boğulduğum İçin Üzgünüm”, 17 Aralık Pazar günü Hangi İnsan Hakları? Film Festivali’nde gösterilecek. Gösterimin ardından yapılacak söyleşi kısmında MSF Beyrut ekibi ve Studio Kawakeb’i temsilen uluslararası katılımcılar izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ve Studio Kawakeb, bu yıl 13-17 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan ‘9. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali’nde izleyicilerle buluşacak.

Yedi dakikalık kısa animasyon filmi “Boğulduğum İçin Üzgünüm”, Documentarist tarafından düzenlenen festivalin yerinden edilme, mültecilik ve sürgün hikayelerinin toplandığı Evimiz Neresi? Bölümünde gösterilecek.

Beyrut merkezli Studio Kawakeb ve MSF’nin birlikte hazırladığı Boğulduğum İçin Üzgünüm (Sorry I Drowned), dünyanın savaş, zulüm ve umutsuzluktan kaçan milyonlarca insanın sesini duymazlıktan geldiği bir dönemde, Akdeniz’de boğularak hayatını kaybeden bir kişinin üzerinde bulunduğu sanılan bir mektuptan esinlendi.

17 Aralık Pazar günü saat 17:00’de Aynalı Geçit’te yapılacak gösterimin ardından MSF Beyrut ekibinden Yazan Al-Saadi ve Studio Kawakeb’i temsilen filmin yönetmenlerinden David Habchy, festivalin söyleşi kısmına dahil olacak ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

Boğulduğum İçin Üzgünüm: Film Gösterimi ve Söyleşi

9.Hangi İnsan Hakları? Film Festivali kapsamında, MSF Beyrut ekibinden Yazan Al-Saadi ve Studio Kawakeb’ten David Habchy’nin katılımıyla

Tarih: 17 Aralık 2017, Pazar
Saat: 17:00
Yer: Aynalı Geçit, Beyoğlu/İstanbul

* Orijinal dili Arapça olan film, Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak gösterilecek; söyleşi sırasında İngilizce’den Türkçe’ye çeviri imkanı olacaktır. Gösterime ve söyleşiye katılım ise ücretsizdir.

İletişim: Öykü YAĞCI – Sınır Tanımayan Doktorlar Basın ve İletişim Sorumlusu – 0 532 385 5575 – oyku.yagci@istanbul.msf.org