Araştırmacı gazetecilik kursu kayıtları başladı!

1995 yılından bu yana, dünyada ve Türkiye’deki gelişmeleri izleyen ve sorgulayan, gazetecilik meslek ilkelerine saygılı, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk taşıyan,  Uğur Mumcu’nun gazetecilik çizgisini  devam ettirecek gazeteciler yetiştirmek amacıyla yıllardır Araştırmacı Gazetecilik Kursu düzenliyor. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag), 25 yaşını aşmamış, üniversite (4 yıllık fakülte) mezunu gençler arasından  yüz yüze görüşmeler sonucunda seçilecek adaylara, […]

1995 yılından bu yana, dünyada ve Türkiye’deki gelişmeleri izleyen ve sorgulayan, gazetecilik meslek ilkelerine saygılı, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk taşıyan,  Uğur Mumcu’nun gazetecilik çizgisini  devam ettirecek gazeteciler yetiştirmek amacıyla yıllardır Araştırmacı Gazetecilik Kursu düzenliyor.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag), 25 yaşını aşmamış, üniversite (4 yıllık fakülte) mezunu gençler arasından  yüz yüze görüşmeler sonucunda seçilecek adaylara, karşılıksız bursla 3.5 ay kurumsal eğitim veriliyor  ve eğitimi başarıyla tamamlayanlara, medya kuruluşlarında mesleki deneyimlerini geliştirme olanağı sağlanıyor.

2017 yılına kadar Araştırmacı Gazetecilik Kursu’na burslu olarak 120’yi aşkın öğrenci katılmıştır.

Mezun olan öğrencilerimizin büyük çoğunluğu, medya sektörünün çeşitli kademelerinde görev almaya devam etmektedir.

Ocak 2018 Araştırmacı Gazetecilik Kursuna başvuru için son gün, 18 Aralık 2017’dir.

BAŞVURUYA İLİŞKİN BİLGİLER

1. Aşağıda bulunan Başvuru Form eksiksiz doldurulacaktır. Lütfen koyu renk tükenmez/mürekkepli kalem kullanınız ya da bilgisayarda doldurunuz.

2. Üniversite lisans mezuniyet belgenizin fotokopisini başvuru formuna ekleyiniz

3. İstenilen metinleri lütfen bilgisayar ya da daktilo ile yazınız.

4. Gazetecilik mesleğinin sizin için anlamı nedir? Neden gazeteci olmak istediğinizi, bu programa niçin başvurduğunuzu ve programdan neler beklediğinizi bir sayfa içinde anlatınız.

5. Türkiye’nin önemli olduğunu düşündüğünüz temel sorunlarından birini bir gazeteci gözüyle ele alarak bir sayfalık haber metni ya da kompozisyon biçiminde yazınız.

6. Yaşam öykünüzü, ilginç bulduğunuz yanlarını vurgulayarak, bir sayfada anlatınız.

7. Uğur Mumcu’nun hangi kitaplarını okudunuz?

8. Yayınlanmış çalışmalarınız varsa birer kopyasını başvuru formuna ekleyiniz.

9. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Programına başvurmak için üniversite (lisans) mezunu ve 25 yaşını aşmamış olmak gereklidir. Başvuruda bulunan adayın varsa gazetecilik deneyiminin bir yıldan fazla olmaması zorunludur. Programa kimlerin katılacağı, Seçici Kurul’un başvurular üzerinde yapacağı bir ön elemeden sonra adaylarla yapılacak yüz yüze görüşmelerle belirlenecektir.

10. Form ile birlikte istenenleri, son başvuru tarihinden önce aşağıdaki adrese ulaştırmanız gerekmektedir.

Başvuru için tıklayın.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Eğitim Bölümü

Paris Caddesi, No:14 Kavaklıdere / ANKARA

Tel: 0312 417 77 20 (pbx) Faks: 0312 417 57 46

E-posta: umag@org.tr