Koruncuk Vakfı’ndan ücretsiz anne-baba eğitimi

01 Aralık 2017
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, çocuğu aile içinde korumak ve aileleri bilinçlendirerek güçlendirmek hedefiyle 9 Aralık 2017 – 13 Ocak 2018 tarihleri arasında ‘Ana-Baba Okulu’ adı altında ebeveyn seminerlerini gerçekleştiriyor.  Her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma, yeteneklerini geliştirme, […]

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, çocuğu aile içinde korumak ve aileleri bilinçlendirerek güçlendirmek hedefiyle 9 Aralık 2017 – 13 Ocak 2018 tarihleri arasında ‘Ana-Baba Okulu’ adı altında ebeveyn seminerlerini gerçekleştiriyor. 

Her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma, yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanan ve bunun için canla başla 38 yıldır çalışan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) şimdi de “anne-babalık” hakkında, uzmanlar eşliğinde ebeveynleri eğitmek için kolları sıvadı.

3-6 yaş grubu çocukların gelişim özellikleri ve ihtiyaçlarını kapsayan Ana-Baba Okulu aile kurumunun ve aile içi iletişimin çocuk yararına güçlendirilmesi, anne-babaların ebeveyn olma becerilerinin yükseltilmesi, sorunlar üzerinde farkındalıklarının artırılması, çocukların sağlıklı gelişimine yönelik ebeveyn tutum ve davranışları konusunda anne babaların bilinçlendirilmesini hedefliyor.

Eğitim konuları arasında; çocuğun fiziksel, sosyal ve bilişsel gelişimi, olumlu davranış geliştirme, etkili ebeveynlik, cinsellik-cinsiyetle ilgili sorular, oyunun önemi, çocuğu okul ortamına hazırlama, farklı gelişen çocuklar ve ihtiyaçları gibi başlıklar yer alıyor.

9 Aralık 2017 –  13 Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlik Arnavutköy Kiptaş Konutları Yönetim Binası‘nda düzenlenecek. Tüm anne babalar, anne-baba adayları, çocuklarla çalışan meslek grupları etkinliğe ücretsiz olarak katılabilir.
Program, Arnavutköy Kitaş Konutları Site Yönetimi iletişim ağı üzerinden de site sakinlerinin erişimine açık olacak.
Bilgi için info@koruncuk.org adresine mail atabilirsiniz.

İlgili Kişi:
Merve Aydın
Marjinal Porter Novelli
0212 219 29 71 / 0534 764 86 42
mervea@marjinal.com.tr

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı hakkında;
1979 yılında gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMÇV), her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktadır. Amacı, korunma ihtiyacında olan çocukları (Koruncukları), “Çocuk Köyleri”nde hazırladığı aile ortamıyla toplumda başarılı bireyler haline getirmek ve ülkemizde yaşanan “korunma ihtiyacındaki çocuk” sorununa da çözüm sunarak örnek teşkil etmektir. Vakıf 24 yıldır hizmet veren İstanbul’daki Bolluca Çocuk Köyü’nün yanı sıra inşaatı devam eden ve Türkiye’nin 2. Çocuk köyü olan Koruncukköy Urla için var gücüyle çalışmaktadır. www.koruncuk.org