Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu

Hrant Dink Vakfı, Gümrü Gençlik Girişim Merkezi iş birliği ile, iki komşu ülke halkları arasında doğrudan temasları artırmaya ve her alanda işbirliklerini teşvik etmeye devam ediyor. Sınırları Aşıyoruz programı kapsamında yürütülen Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu, 2017-2019 döneminde Birleşik Krallık Hükümeti Çatışma, İstikrar, Güvenlik Fonu desteği ile 150 kişinin daha belirli bir amaç ve program doğrultusunda komşu […]

Hrant Dink Vakfı, Gümrü Gençlik Girişim Merkezi iş birliği ile, iki komşu ülke halkları arasında doğrudan temasları artırmaya ve her alanda işbirliklerini teşvik etmeye devam ediyor.

Sınırları Aşıyoruz programı kapsamında yürütülen Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu, 2017-2019 döneminde Birleşik Krallık Hükümeti Çatışma, İstikrar, Güvenlik Fonu desteği ile 150 kişinin daha belirli bir amaç ve program doğrultusunda komşu ülkeye yapacakları ziyaretlerin gidiş-dönüş seyahat masraflarını karşılamaya devam edecektir.

Siz de, hemen yanı başınızdaki komşu ülkenin farklı kültürlerini daha yakından tanıyabilir, çalıştığınız alanda yeni işbirliği imkânlarını keşfedip sınırları aşmanın heyecanını yaşayabilirsiniz. Hrant Dink Vakfı tarafından Nisan 2014’te başlatılan Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu’ndan bugüne kadar 590 kişi yararlanmaya hak kazandı. Birçok farklı şehirden müzik grupları, mimarlık, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi öğrencileri, kadınların güçlendirilmesi alanında çalışan sivil toplum gönüllüleri, yönetmenler, fotoğrafçılar, müzisyenler, araştırmacılar, gastronomi alanından uzmanlar ve daha birçok farklı faaliyet alanından kişiler, Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu ile komşu ülkeyi ziyaret etme fırsatı buldular.

Başvuru yapmadan önce, Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu Yönetmeliği‘ni okuyunuz. Seyahat Fonu yararlanıcılarının, komşu ülke ile ilgili izlenim ve deneyimlerine ulaşmak için ‘Sınırları Aşıyoruz’ internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için lütfen bizimle iletişime geçiniz: travelgrant@hrantdink.org

‘Ben de Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu’ndan yararlanabilir miyim?’

Diyalog ve işbirliği amacıyla komşu ülkeyi ziyaret etmek isteyen herkes, Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu’na başvurabilir. Sizler de komşu ülkede çevre, edebiyat, spor alanlarında faaliyetler yapmak; eğitim ve dil öğrenme gibi olanakları değerlendirmek; sivil toplum ya da her türlü meslek gruplarında işbirlikleri geliştirmek; kültür-sanat alanında ortak üretimlerde bulunmak; atölye, sergi, konser, toplantı, panel ve benzeri etkinlikler düzenlemek ya da bu etkinliklere katılmak amacıyla Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu’na buradan başvurabilirsiniz.

Hrant Dink Vakfı, Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu’nu 2017 – 2019 döneminde, Gümrü Gençlik Girişim Merkezi işbirliği ve  Birleşik Krallık Hükümeti Çatışma, İstikrar, Güvenlik Fonu desteği ile yürütmektedir.

Kaynak