Bulgar bisiklet gezgini İzmir’de deneyimlerini paylaştı

Yaklaşık iki yıldır bisikletle dünya turunda olan Bulgar gezgin Peycho Vasilev Stoyanov, Warmshowers Türkiye’nin düzenlediği etkinlikte Cafe Candela’da deneyimlerini İzmirli bisiklet severlerle paylaştı. Bulgaristanlı bisiklet gezgini Peycho Vasilev Stoyanov, Asya ve Afrika kıtasını kapsayan iki yıllık yolculuğuna devam ediyor. Bu hafta Afyon-Denizli-Aydın-Nazilli rotasını izleyerek İzmir’e ulaşan Stoyanov, Cafe Candela’da yaşadığı deneyimi anlattı. İzmirli bisikletseverlerin yoğun ilgi […]

Yaklaşık iki yıldır bisikletle dünya turunda olan Bulgar gezgin Peycho Vasilev Stoyanov, Warmshowers Türkiye’nin düzenlediği etkinlikte Cafe Candela’da deneyimlerini İzmirli bisiklet severlerle paylaştı.

Bulgaristanlı bisiklet gezgini Peycho Vasilev Stoyanov, Asya ve Afrika kıtasını kapsayan iki yıllık yolculuğuna devam ediyor. Bu hafta Afyon-Denizli-Aydın-Nazilli rotasını izleyerek İzmir’e ulaşan Stoyanov, Cafe Candela’da yaşadığı deneyimi anlattı. İzmirli bisikletseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, Stoyanov’un yolculuğu sırasında çektiği fotoğraflar da slayt ol gösterildi. Bilişim teknolojileri mühendisi olduğunu belirten Vasilev Stoyanov, 2000 yılından beri bisiklet kullandığını ve en büyük hayali olan turu gerçekleştirmek için de iki yıldır yollarda olduğunu ifade etti. Bu süre içinde yaklaşık 100 ülke gezdiğini ve sırtında çantasıyla 180 bin kilometre bisiklet sürdüğünü belirten Stoyanov’un seyahatiyle ilgili aktardıkları ise şöyle: “Kenya ve Nijerya’da silahlı soygun yaşadım. Fotoğraf makinemi çaldırdım. Buna rağmen gezdiğim her ülkeyi sevdim çünkü her biri farklı deneyimlerdi. Her ülkenin kendine özgü yapısı, dili, kültürü insanları vardı, bunu deneyimlemek çok güzeldi. Yolculuk öncesinde insanlara karşı ön yargıları olduğunu belirten Stoyanov, bisikletle yaptığı seyahatin kendisine katkısının ise ‘insanlara karşı daha toleranslı olma hali’ olduğunu söyledi. Bulgar gezgin en son olarak bisikletle dünya turuna çıkmak isteyenlere ise şu tavsiyelerde bulundu; “Öncelikle dil öğrenin. İngilizce, İspanyolca, Rusça, Arapça ve Çince en çok kullanılan diller. Bir de kalın yünlü çorap alın yanınıza. Bu konuda ciddiyim. Soğuğu en çok ayaklardan alıyorsunuz. En küçük turlar bile en küçük adımla başlar o nedenle ‘sadece başlayın!”