İzmir’de Yerel Siyaset Okulu Projesi yakında başlıyor

27 Kasım 2017
Medyada Genç Yaklaşımlar ve Sağlıkta Genç Yaklaşımlar projeleri ile İzmir’de sivil toplum çalışmalarına ivme kazandıran Anova Akademi, Yerel Siyaset Okulu Projesi’yle yerel ve ulusal siyaset çalışmalarına farklı bir boyut kazandırmayı hedefliyor. Genel Koordinatör Süleyman Gök, Yerel Siyaset Okulu Projesi’yle özellikle yerelde çalışmalar yapan, kendisini bu konuda akademik olarak da geliştirmek isteyen siyasetçilere ve adaylarına farklı eğitimlerle […]

Medyada Genç Yaklaşımlar ve Sağlıkta Genç Yaklaşımlar projeleri ile İzmir’de sivil toplum çalışmalarına ivme kazandıran Anova Akademi, Yerel Siyaset Okulu Projesi’yle yerel ve ulusal siyaset çalışmalarına farklı bir boyut kazandırmayı hedefliyor.

Genel Koordinatör Süleyman Gök, Yerel Siyaset Okulu Projesi’yle özellikle yerelde çalışmalar yapan, kendisini bu konuda akademik olarak da geliştirmek isteyen siyasetçilere ve adaylarına farklı eğitimlerle desteklemeyi hedeflediklerini belirtti. Projenin, farklı paydaşların içerisinde olduğu katılımcı bir anlayışla oluşturulduğunu belirten Gök, “Sivil toplum kuruluşlarının, belediyelerin, üniversitenin ve medya temsilcilerinin olduğu bir ortamda yaptığımız fikir tartışmaları konusunda projemizin alt yapısı şekillendi. Ulusal anlamda büyük üniversitelerin yapmış olduğu siyaset okulu projeleri bulunuyor ancak İzmir özelinde böyle bir girişim yok. Umuyoruz ki, İzmir’de başlatacağımız Yerel Siyaset Okulu Projemiz diğer illerde de yaygınlaşsın ve farklı siyasi görüşten kişilerin yer aldığı bir ağ haline gelsin.“ diye konuştu.

Proje kapsamında farklı siyasi görüşten siyasi parti temsilcilerinin, milletvekili adaylarının, ve yerel yönetici adaylarının bir araya geleceğini belirten Gök, “Bu okulda karşılıklı diyalog ve anlayış çerçevesinde sekiz haftalık eğitim programı uygulanacak. Eğitimler içerisinde farklı konularda grup çalışmaları yapılarak hoşgörü ve diyalog ortamını kurumsallaştıracak çalışmalara yer verilecek. İnsanlar ne kadar farklı görüşte, inançta, etnik kökende olurlarsa olsunlar mutlaka ortak bir payda da buluşacakları bir alan vardır. Biz de projemizi böyle bir ortak alanı inşa etmek amacıyla hayata geçirmek istiyoruz. Proje hazırlık çalışmalarımız kapsamında, farklı siyasi parti temsilcileri ile görüşmelerimizde temel eğitim konuları çerçevesinde ihtiyaçlar listesi belirlenmiştir. Bu ihtiyaç listesi sonrasında üniversiteden hocalarımız ile toplantılar yaparak akademik bir program oluşturulmuştur. Yakında açıklayacağımız projemizin içerisinde ulusal ve uluslararası güncel gelişmeler ışığında oluşturulmuş, katılımcıların siyaset alanında kapasitelerini artırıcı eğitim konuları bulunmaktadır. Eğitimler alanında uzman eğitimciler tarafından verilecektir” şeklinde konuştu.