Genç Kadınlar için Siyaset Okulları devam ediyor

07 Kasım 2017
Genç Kadınlar için Siyaset Okulları Devam Ediyor! Sıradaki Şehir: Samsun Ka.Der’in duyurusu şöyle: Tüm çeşitliliğiyle genç kadınları siyasetin öznesi olmaya çağırıyoruz. Kadınları özgün siyaset yapma ve ifade etme biçimleriyle potansiyellerini Türkiye’nin siyasi arenasında görmek istiyoruz! Politik partiler ve seçimler kadar sokağın ve sosyal medyanın da siyasetin ve katılımın mekanı ve aracı olduğu günümüz siyasetini tartışmak […]

Genç Kadınlar için Siyaset Okulları Devam Ediyor! Sıradaki Şehir: Samsun

Ka.Der’in duyurusu şöyle:

Tüm çeşitliliğiyle genç kadınları siyasetin öznesi olmaya çağırıyoruz. Kadınları özgün siyaset yapma ve ifade etme biçimleriyle potansiyellerini Türkiye’nin siyasi arenasında görmek istiyoruz!

Politik partiler ve seçimler kadar sokağın ve sosyal medyanın da siyasetin ve katılımın mekanı ve aracı olduğu günümüz siyasetini tartışmak için Türkiye’nin farklı şehirlerinden genç kadınlarla Ka-der Siyaset Okulu’nda bir araya gelmeyi planlıyoruz.

Siyaset Okulu, geleneksel siyaset yöntemlerinin yanı sıra alternatif siyaset yapma kanallarını ve yöntemlerini bir araya getirmeyi hedefliyor. Siyaset Okulu’nda bu konular teorik aktarım, grup çalışmaları, atölyeler ve deneyim aktarımlarından oluşan bir program dahilinde katılımcılarla birlikte ele alınacak.

Atölyelerde siyasette beden dili ve imaj yönetiminden, yeni medya kullanımına, etkili iletişim tekniklerinden ve kamuya hitabete kadar çeşitli konular yer alıyor. Bunun yanı sıra Siyaset Okulu’nda toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların yerel ve ulusal düzeyde siyasete katılımının konuşulacağı paneller gerçekleşecek.

Siyaset Okulları 2017 / 2018 yılı boyunca devam etmektedir.

Siyaset Okulu’na başvuru yapmak için başvuru formunu doldurmanız yeterli.

Eğitim Tarihi ve Yeri: 8-9-10 Aralık  2017 –  Samsun 

Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım 2017

Başvuru Samsun ve çevre illerine açıktır.

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

  1. Siyaset Okulu Programı Hollanda Büyükelçiliği tarafından desteklenmektedir.
  2. Katılımcıların konaklama ve şehirler arası yol masrafları program kapsamında karşılanacaktır.

Başvurular değerlendirilirken;

  1. Başvuru formunun tam ve eksiksiz doldurulması,
  2. Katılımcıların coğrafi dağılımı göz önünde bulundurulacaktır;
  3. Üniversite öğrencisi kadınlara ve daha önce benzeri eğitimlere katılmamış kadınlara öncelik verilecektir.

Ka.Der