“Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum” Eğitmen Eğitimi Başvuruları Başladı

Yuva Derneği olarak çocukları, gençleri ve yetişkinleri etraflarında ve dünyada olup biten şeylere karşı sorumlu hissetmeye ve harekete geçmeye teşvik eden bir anlayışla Dünya Vatandaşlığı Programı çalışmaları kapsamında “Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum” eğitimleri düzenlemeye devam ediyor. Derneğin duyurusu şöyle: Bizimle birlikte bu eğitimleri gerçekleştirmeye var mısınız? Eğitim programımız İstanbul’da yaşayan doğrudan ya da dolaylı olarak çevrelerindeki mültecilerle […]

Yuva Derneği olarak çocukları, gençleri ve yetişkinleri etraflarında ve dünyada olup biten şeylere karşı sorumlu hissetmeye ve harekete geçmeye teşvik eden bir anlayışla Dünya Vatandaşlığı Programı çalışmaları kapsamında Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum” eğitimleri düzenlemeye devam ediyor. Derneğin duyurusu şöyle:

Bizimle birlikte bu eğitimleri gerçekleştirmeye var mısınız?

Eğitim programımız İstanbul’da yaşayan doğrudan ya da dolaylı olarak çevrelerindeki mültecilerle temas halinde olan yurttaşların Suriyeli mültecilerin kitlesel göçü ile içinde bulundukları durumu çok boyutlu değerlendirmesi, deneyimlerin paylaşımı ile sosyal uyumu amaçlayan bakış açılarının geliştirilmesini hedeflemektedir.

Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum Eğitim programı iki aşamalı olarak hayata geçmektedir. İlk aşamada başvuru yoluyla programa ulaşan kişiler 24-27 Kasım 2017 ve 9-11 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek ve toplamda yedi gün sürecek eğitmen eğitimine davet edilecektir.

Eğitmen eğitiminde ayrımcılık ve insan haklarından temellenerek yukarıdaki hedeflere hizmet eden kavramsal alt yapının yanı sıra eğitmenlik becerisi ile ilgili oturumlar da yer alacaktır. İkinci aşamada eğitmen eğitimininin katılımcıları 1’er günlük yaygınlaştırma eğitimi gerçekleştirecektir.

24-27 Kasım tarihlerindeki eğitimler İstanbul’da konaklamalı olarak, 9-11 Aralık tarihindeki eğitimler ise Yuva Derneği İstanbul Merkez Ofisi’nde gerçekleşecektir. Eğitime katılım ücretsiz olup katılımcıların konaklama ve yemek masrafları Yuva Derneği tarafından karşılanacaktır.

Eğitimin katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.

Eğitmen Eğitimi alacak katılımcıların sorumlulukları nelerdir?

– 24-27 Ekim 2017 tarihlerinde, üç gün konaklamalı, dört tam gün sürecek “Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum” eğitimine ve 9-11 Aralık tarihlerinde Yuva Derneği İstanbul Merkezi’nde üç tam gün sürecek olan eğitimin devamına katılmak.

– Proje ekibi işbirliği ile Ocak ayının 2. Haftasına kadar 1 günlük yaygınlaştırma eğitiminde eğitmenlik yapmak.

– Yaygınlaştırma eğitimi sonrasında proje ekibinin paylaşacağı düzenekte eğitim raporu hazırlamak.

Kimler başvurabilir?

Eğitmen eğitimine katılacak olan gönüllülerin;

– 18 yaş üzerinde,

– Yetişkin eğitimi (örgün ve/veya yaygın eğitim) alanında ilgili olması,

– İnsan Hakları ve Sosyal Uyum konularında profesyonel deneyime sahip olması veya bu konuları bireysel olarak kendi profesyonel alanında geliştirme isteğine sahip olması,

– Yaşadığı çevrede sosyal uyumu kolaylaştırma motivasyonu

olması beklenmektedir.

Yuva Derneği Dünya Vatandaşlığı Programı eğitmen havuzunda yer alarak Birlikte Yaşam: Göç ve Sosyal Uyum eğitimini hep birlikte var etmek istiyorsanız linkteki başvuru formunu 18 Kasım 2017 Cumartesi gününe kadar doldurabilirsiniz.

Sorularınız için sedef.oral@yuva.org.tr adresine mail atarak bize ulaşabilirsiniz.