Çocuklara film festivali

Ankara’da çocuklar için festival: 22 ülkeden 50’ye yakın film 9 Kasım’dan itibaren gösterilecek. Ankaralı sinemaseverlerin kurduğu Sinetopya ve Çankaya Belediyesi iş birliği ile ‘Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali’ ilk kez sinemaseverleri ağırlıyor. 22 ülkeden birçok film ve atölye festival kapsamında çocuklarla buluşacak. Organizasyon kapsamında Yılmaz Güney Sahnesi, Goethe-Alman Kültür Merkezi ve ODTÜ, 9-16 Kasım tarihleri arasında […]

Ankara’da çocuklar için festival: 22 ülkeden 50’ye yakın film 9 Kasım’dan itibaren gösterilecek.

Ankaralı sinemaseverlerin kurduğu Sinetopya ve Çankaya Belediyesi iş birliği ile ‘Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali’ ilk kez sinemaseverleri ağırlıyor.

22 ülkeden birçok film ve atölye festival kapsamında çocuklarla buluşacak. Organizasyon kapsamında Yılmaz Güney Sahnesi, Goethe-Alman Kültür Merkezi ve ODTÜ, 9-16 Kasım tarihleri arasında kapılarını sinemaseverlere açacak. Neşeli Dalgalar, Kabak Olarak Hayatım, Mavi Bisiklet, İsveç Köfteleri ve Büyülü Zaman gibi 50’ye yakın film festival kapsamında çocuklar tarafından izlenebilecek.

Festivalde çocuklar da görev alıyor 

Sinetopya, organizasyondan sunuma kadar yalnızca büyüklerin değil çocukların da etkin görev ve sorumluluk alacağı bir festival olarak kurguladı. Festival kapsamında çocuklara dair sorunların tartışıldığı panellerin yanı sıra, çocukların özgün tasarım ve yaratıcı becerilerini açığa çıkaracak atölyeler düzenlenecek. Yaratıcı oyuncak, düşlerle kolaj, yaratıcı yazarlık, yapma ve izleme süreciyle bir film üretimi gibi onlarca atölye festival kapsamında çocukları bir araya getirecek.

Ayrıca İsveç’ten gelen “Burada Çocuk Büyüyor” adlı bir çocuk edebiyatı sergisi, sokak çocuklarının katıldığı atölyeden sağlanan malzemelerle “Sokaktan” başlıklı bir başka sergi katılımcılarla buluşacak.
9 Kasım Perşembe saat 19.00’da Yılmaz Güney sahnesinde açılışı yapılacak festivalin gösterim ve atölye çalışmalarının ayrıntılarına  cocuksinemasisitesinden ulaşmak mümkün.

Kaynak: gazeteduvar