LADEG +’den Boysan’ın Evi’nde “Yaşayan Gökkuşağı Kütüphanesi”

LGBTİQ+ Aileleri ve Yakınları Destek Grubu (LADEG +) herkesi 25-26 Kasım’da ön yargıları sayfalarda bırakmak üzere Boysan’ın Evi’nde buluşmaya çağırıyor. Yaşayan Kütüphane Nedir? Yaşayan kütüphanede kitaplar, toplumda ön yargılara maruz kalan insanlardır. Bu kütüphane susmak için değil, kitaplarla konuşmak içindir. Yaşayan kütüphanede okuyucular katalogdan seçtikleri bir kitabı bir süre ile ödünç alırlar ve okuma bittikten […]

LGBTİQ+ Aileleri ve Yakınları Destek Grubu (LADEG +) herkesi 25-26 Kasım’da ön yargıları sayfalarda bırakmak üzere Boysan’ın Evi’nde buluşmaya çağırıyor.

Yaşayan Kütüphane Nedir?
Yaşayan kütüphanede kitaplar, toplumda ön yargılara maruz kalan insanlardır. Bu kütüphane susmak için değil, kitaplarla konuşmak içindir. Yaşayan kütüphanede okuyucular katalogdan seçtikleri bir kitabı bir süre ile ödünç alırlar ve okuma bittikten sonra kütüphaneye iade ederler.

Gökkuşağı Yaşayan Kütüphanesi Nedir?
Bu kütüphanede kitaplar ön yargıya maruz kalmış LGBTİ+ bireylerdir. Kitaplar; Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans Erkek, Trans Kadın, Trans Seks İşçisi, HIV+, LGBTİ+ ailesinden oluşur. Kütüphaneye gelen okuyucu, kendi ön yargıları ve bilmedikleri ile ilgili konuşmak isteyen herkes olabilir.

Facebook’taki etkinlik sayfası için tıklayın.

Yaşayan Gökkuşağı Kütüphanesi
Tarih: 25-26 Kasım 2017
Mekan: Boysan’ın Evi
Adres: Cumhuriyet Cad. Üftade Sok. Latif Apt. No: 10/3 Elmadağ – Şişli

Kaynak: siviltoplumla