VII. Avrupa Birliği İnsan Hakları Kısa Film Yarışması

AB Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen 2017 AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması, amatör ve profesyonel sinemacıları, insan hakları temalı özgün filmleriyle yarışmaya davet ediyor. 2017 AB Kısa Film Yarışmasının hedefi, katılımcılara, konuya sinematik bir bakış açısıyla yaklaşma fırsatı sunarak  insan hakları sorunları hakkında bilinç oluşturmak, insanları bu konular üzerinde düşünmeye teşvik etmek ve onlara filmlerini […]

AB Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen 2017 AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması, amatör ve profesyonel sinemacıları, insan hakları temalı özgün filmleriyle yarışmaya davet ediyor.

2017 AB Kısa Film Yarışmasının hedefi, katılımcılara, konuya sinematik bir bakış açısıyla yaklaşma fırsatı sunarak  insan hakları sorunları hakkında bilinç oluşturmak, insanları bu konular üzerinde düşünmeye teşvik etmek ve onlara filmlerini gösterebilecekleri bir platform sunabilmektir.

Finale kalan filmler, 2017’nin Aralık ayında düzenlenecek 7. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri kapsamında izlenebilecektir.

Yarışmanın birincisi bir adet Sony A6300 16-108 kamera ve lensiyle birlikte bir Zhiyun Crane Sinema Kiti, ikincisi bir adet DJI Osmo 3 Axis Handheld Gimbal ve üçüncü finalist de bir adet GoPro Her5 Black Edition Kamera ile ödüllendirilecektir.

Yarışmaya son katılım tarihi 9 Kasım 2017, saat 18:00’dir.

Finale kalacak 10 film için bir ön seçim yapılacak ve bunun ardından da ana yarışma jürisi yarışmanın üç galibini belirleyecektir.

Jüri üyeleri Şerif Gören (Yönetmen), Hatice Aslan (Oyuncu), Sevna Somuncuoğlu (Aktivist ve Festival Organizatörü), Derya Alabora (Oyuncu), Derya Durmaz (Oyuncu ve yazar), İhsan Yılmaz (Kültür gazetecisi), Prof. Dr. Emin Önder (Psikiyatrist ve Psikesinema’nın sahibi) ve Mehmet Tezcan’dan (Gazeteci) oluşmaktadır.

Sonuçlar, 9 Aralık Cumartesi gecesi Ankara’da düzenlenecek Ödül Töreninde açıklanacaktır.

Başvuruyla ilgili tüm bilgileri, aşağıdaki linkten indirebileceğiniz başvuru paketinde bulabilirsiniz.

Başvuru formunu indirmek için lütfen alttaki linke tıklayınız.

 

Faydalı Dokümanlar