İzmir Müzisyenler Derneği’nden Aybüke Öğretmen için müzik atölyesi

İzmir Müzisyenler Derneği, Yaşam Haklarını Destekleme Derneği’nin katkılarıyla Batman’ın Kozluk ilçesinde geçtiğimiz yıl şehit edilen müzik öğretmeni Aybüke Yalçın görev yaptığı okula müzik atölyesi kurdu. Aybüke Öğretmen’in anısını ve hayallerini yaşatmak amacıyla görev yaptığı okula müzik atölyesi kurduklarını belirten İzmir Müzisyenler Derneği’nden Meltem Demir,  aynı zamanda İzmir-Kozluk arasında bir ‘kardeşlik köprüsü’ kurmaya çalıştıklarını da ifade […]

İzmir Müzisyenler Derneği, Yaşam Haklarını Destekleme Derneği’nin katkılarıyla Batman’ın Kozluk ilçesinde geçtiğimiz yıl şehit edilen müzik öğretmeni Aybüke Yalçın görev yaptığı okula müzik atölyesi kurdu.

Aybüke Öğretmen’in anısını ve hayallerini yaşatmak amacıyla görev yaptığı okula müzik atölyesi kurduklarını belirten İzmir Müzisyenler Derneği’nden Meltem Demir,  aynı zamanda İzmir-Kozluk arasında bir ‘kardeşlik köprüsü’ kurmaya çalıştıklarını da ifade etti.  Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi’ndeki müzik sınıfını, 12 bağlama, 6 gitar ve 2 kemanın yanı sıra piyano, bateri, bendir, darbuka, ney gibi enstrümanlarla yeniden tasarladıklarını anlatan Demir, “Ülkemizin batısı ile doğusu arasında daha fazla köprüler ve etkileşimler yaratmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bizzat yaşayarak gördük. Dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana ülkemizde toplumsal barışın tesis edildiği, farklı inanç, kimlik, kültür, dil ve yaşam tarzlarının baskı ve ayrımcılığa maruz kalmadan kendilerini özgürce ifade ettiği ve eşit haklarla birlikte yaşadığı bir demokrasi özlemi ile mücadele ediyoruz. Bu anlamda toplumun bütün dezavantajlı kesimleri ile dayanışma içinde olarak yol aldık. Savaşa, çatışmalara, şiddete ve bunların yarattığı öfke ve nefret duvarlarına karşı sevginin, barışın, dostluğun ve insanca onurlu bir yaşamın savunucusu olmayı temel değerlerimiz olarak görüyoruz. “ diye konuştu.

 “Şenay Aybüke Yalçın bir müzik öğretmeni idi. Yeni atanmıştı, üzüntü ve acımızla birlikte onun ve Aybüke Öğretmen gibi bu çatışmalarda yaşamlarını yitiren nice insanın yarım kalmış hayalleri ve umutları olduğu gerçeğini anımsamak gerektiğini düşündük.” diyen Demir şunları kaydetti. “Ülkemizde yaşanan her çatışma, bombalı saldırı, hak ihlalleri ve terör sonrası maalesef toplumun farklı kesimleri arasında kin ve düşmanlığa yol açan ırkçı ve ayrımcı söylem ve saldırganlıklar yaşanıyor. Toplum genellikle yaşanan bu olaylara ve acılara karşı, ‘ne olur da bu bir daha yaşanmaz’,  ‘nasıl çözülür bu bitmek bilmeyen çatışma ve ölümler’ sorusunu sormak yerine duygusal tepkiler vermekle yetiniyor. Biz ise yaşanan bu acıdan bir umut yaratabileceğimizi, o gencecik insanın hayallerini gerçek kılmaya dönük bir adımın, nefreti değil sevgiyi besleyen bir adımın anlamlı olacağı düşüncesiyle yola çıktık.”

Yaşam Haklarını Destekleme Derneği’nin de katkılarıyla düzenlenen atölye; Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın hatırasını yaşatacak.