Don Kişot Bisiklet Kolektifi’nden Bisiklet ve Kent Çalıştayı 2017

Don Kişot Bisiklet Kolektifi, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Sokak Bizim Derneği ve Kadıköy Belediyesi Bisiklet Birimi tarafından düzenlenen Bisiklet ve Kent Çalıştayı Kadıköy’de yapılacak. Çalıştayda aşağıdaki konu başlıkları ve konuşmacılar olacak: – Bisiklet Kalp Dostudur – Prof. Dr. Ali Serdar FAK (Marmara Üniversitesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Merkezi ) – Bisikletin Hukuku – Aysu Melis BAĞLAN (“Sporun […]

Don Kişot Bisiklet Kolektifi, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Sokak Bizim Derneği ve Kadıköy Belediyesi Bisiklet Birimi tarafından düzenlenen Bisiklet ve Kent Çalıştayı Kadıköy’de yapılacak.

Çalıştayda aşağıdaki konu başlıkları ve konuşmacılar olacak:

– Bisiklet Kalp Dostudur – Prof. Dr. Ali Serdar FAK (Marmara Üniversitesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Merkezi )
– Bisikletin Hukuku – Aysu Melis BAĞLAN (“Sporun Hukukçusu” Sosyal Medya Kullanıcısı ve Kadıköy Bisiklet Birimi Bileşeni)
– Bisikletli Kadın Olmak – İpek SARAÇ (Bisiklet Sporcusu, Sosyal Medya Uzmanı)
– İki Teker Üzerinden Dünya’ya Bakmak – Murat SEVİNÇ (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Eski Öğretim Görevlisi ve Diken Haber Portalı Köşe Yazarı)
– Bisiklet Ve Medya – Bağış ERTEN (Eurosport Yayın Yönetmeni)
– Erişilebilirlik – Mahmut KEÇECİ (Engelli Hakları Forumu)
– Bisiklet Dostu Kent Tasarımı – Arzu ERTURAN (TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Üyesi, Sokak Bizim Derneği Başkanı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Araştırma Görevlisi) – Doç. Dr. Kevser İsmet ÜSTÜNDAĞ (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bölge Planlama Anabilim Dalı Öğretim Elemanı (Uzmanlık Alanı: Kentsel Planlama , Kentsel Ulaşım Planlaması, Planlama Eğitiminde Temel Tasarım)
– Bir Aktivizm Aracı Olarak Bisiklet – Don Kişot Bisiklet Kolektifi Aktivistleri

Çalıştayda ayrıca serbest kürsü ve çalışma grupları oluşturulacak olup, yurt genelinden görsel bağlantılar kurularak ,bisiklet kullanıcıları ve katılımcılar konu başlıkları çerçevesinde kazanımları ve tecrübelerini paylaşacaklar.

Üretilecek fikirler çerçevesinde, yerel yönetimlere yol göstermek ve nihai olarak da yaşadığımız kentlerin nasıl daha fazla bisiklet dostu olabileceği ve bisiklet kullanımının arttırılacağı konusunda oluşturulacak sonuç deklerasyonu ile basılı ve görsel dökümanlar paylaşılacak.

Bisiklet ve Kent Çalıştayı 2017
Tarih: 
21 Ekim 2017 Cumartesi 13:00 – 19:00
22 Ekim 2017 Pazar 13:00 – 19:00
Mekan: Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK)
Adres: Rasimpaşa Mah. Duatepe Sk. 61 Kadıköy, 34722 İstanbul

Ayrıca çalıştayın her anını #bisikletkent etiketinden takip edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayın.