Hopely: Arama yaptıkça yardım kuruluşlarına bağış yapan arama motoru

Her gün arama motorlarında onlarca sorgu yapıyoruz ama bu arama sorgularının kullandığımız arama motoru dışında kimseye doğrudan maddi bir katkısı yok. Hopely ise bu durumu değiştiriyor ve siz arama yaptıkça kar amacı gütmeyen organizasyonlara para bağışta bulunuyor. Hopely de tıpkı diğer arama motorları gibi reklamdan para kazanan bir girişim. Fakat diğer arama motorlarının aksine aramalara ilişkin sunduğu […]

Her gün arama motorlarında onlarca sorgu yapıyoruz ama bu arama sorgularının kullandığımız arama motoru dışında kimseye doğrudan maddi bir katkısı yok. Hopely ise bu durumu değiştiriyor ve siz arama yaptıkça kar amacı gütmeyen organizasyonlara para bağışta bulunuyor.

Hopely de tıpkı diğer arama motorları gibi reklamdan para kazanan bir girişim. Fakat diğer arama motorlarının aksine aramalara ilişkin sunduğu reklam gelirlerini yardım kuruluşlarıyla paylaşıyor. Elde ettiği reklam gelirinin yarısını bağış kurumlarına gönderiyor. Hopely, hangi kuruma bağış yapacağını da kullanıcılarına soruyor.

Ağaç dikme gibi tek bir hedefe odaklanan arama motoru Ecosianın aksine, Hopely bağış kurumlarını üç farklı kategoride gruplandırıyor. Aramalarınızdan oluşacak geliri ,gıda ve su üzerine çalışan bir kuruma, ilaç temini yapan bir kuruluşa veya doğa üzerine çalışan örgütlere yönlendirebiliyorsunuz. Dilerseniz bunlardan herhangi birine bağış kazandırabilecek genel kategoriyi seçebilir veya her aramanızda bağış yapılacak kurumu değiştirebilirsiniz.

Hopely’nin temelde Bing’in arama algoritmalarını kullanıyor. Şu anda arama motorunuzun dil seçeneğine göre arama yapabiliyorsunuz ama Hopely’nin kurucusu yakında dil seçimi yapabileceğimizi paylaşıyor. Hopely’i kullanmak için hopely.org’u sık kullanılanlarınıza ekleyebilir, açılış sayfanız yapabilir veya Chrome eklentisini kullanabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi