SPoD Çıkaracağı Hukuk Dergisinin İlk Sayısı İçin Yazılarınızı Bekliyor!

SPoD Hukuk ve Adalete Erişim Alanı’nın, bugüne kadar çıkarttığı yayınlardan yapısal anlamda farklılaşarak hayata geçirmeyi hedeflediği bu dergide temel olarak LGBTİ+’ların hukuk ve adalete erişiminin mercek altına alınması hedefleniyor. Derginin, aktivist bir pencereden, disiplinler arası yaklaşımları ön planda tutarak hukuk alanına güncel bir soluk getireceği düşünülüyor. Düzenli olarak çıkarılması planlanan bu yayının aktüaliteyi takip ederek her […]

SPoD Hukuk ve Adalete Erişim Alanı’nın, bugüne kadar çıkarttığı yayınlardan yapısal anlamda farklılaşarak hayata geçirmeyi hedeflediği bu dergide temel olarak LGBTİ+’ların hukuk ve adalete erişiminin mercek altına alınması hedefleniyor. Derginin, aktivist bir pencereden, disiplinler arası yaklaşımları ön planda tutarak hukuk alanına güncel bir soluk getireceği düşünülüyor.

Düzenli olarak çıkarılması planlanan bu yayının aktüaliteyi takip ederek her alana güncel içgörü sunabilmesi adına, bu konu ekseninde çalışmalar yapan akademisyen, araştırmacı, avukat, yazar ve aktivistlerden iletecekleri yazılar ile katkıda bulunmaları bekleniyor.

Derginin ilk sayısında, LGBTİ+ aktivizmi ve hukuk alanının en güncel gelişmelerinden biri olan Anayasa Mahkemesi’nin Medeni Kanun’un 40. Maddesi’ni esastan inceleme kararı üzerine cinsiyet kimliği ve hukuk ilişkisine odaklanılacak. Bu çerçevede ilk sayının teması “Cinsiyet Kimliğinin Yasal Olarak Tanınması-Cinsiyet Geçiş Süreci” olarak belirlenmekte. (AYM’nin esastan inceleme kararı için tıklayın.)

Dergiye içerik yönünden katkıda bulunmak isteyen kişilerin yukarıdaki tema ve LGBTİ+’ların hukuk ve adalete erişimine dair yazacakları yazının/makalenin en fazla 250 kelimelik bir bildiri özetini bir paragraflık özgeçmişleri ile birlikte hukuk@spod.org.tr adresine 4 Ekim‘e kadar ulaştırmaları, yazının son halini ise 6 Kasım‘da teslim etmeleri bekleniyor.

Detaylı bilgi için tıklayın.

Kaynak: siviltoplum.la