Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitmen Eğitimi

Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği toplumun farklı kesimlerinin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve Türkiye’nin e-dönüşümüne destek vermek temel vizyonu ile Türkiye’nin 81 ilinde ortak sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirmeye devam etmektedir. Ortak olarak geliştirilen “Geleceğini Tasarla Programı” ile de eğitim, girişimcilik ve istihdam olmak üzere 3 ana odak alan üzerinde çalışmalarını sürdürmektedirler. “Sosyal Medya Okuryazarlığı” Eğitmen Eğitimi, 28 Eylül – 1 […]

Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği toplumun farklı kesimlerinin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve Türkiye’nin e-dönüşümüne destek vermek temel vizyonu ile Türkiye’nin 81 ilinde ortak sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirmeye devam etmektedir. Ortak olarak geliştirilen “Geleceğini Tasarla Programı” ile de eğitim, girişimcilik ve istihdam olmak üzere 3 ana odak alan üzerinde çalışmalarını sürdürmektedirler.

“Sosyal Medya Okuryazarlığı” Eğitmen Eğitimi, 28 Eylül – 1 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Eğitim, projemizin eğitmenleri arasından Master Eğitmen olarak seçilmiş ve yetiştirilmiş gönüllü master eğitmenlerimiz tarafından verilecektir. Eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar, eğitim sonunda Katılım Belgelerini alacaklardır ve ilk eğitimlerini başarıyla verdiklerinde ise Eğitmen Belgesini alarak proje kapsamındaki eğitmenler arasına katılacaklardır.

Eğitmen Eğitiminin Kapsamı Nedir?

Eğitim kapsamında gönüllü eğitmen adaylarına, internetin geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel dönüşümden başlayarak, sosyal medyanın ne olduğu ve neden önemli olduğunu, ne gibi  yararlarının ve zararlarının olabileceği, hangi araçlarla yönetildiği, sosyal medyada kişisel itibarın nasıl yönetileceğini konusunda bilgilendirme içeren bir eğitim verilecektir. Aynı zamanda eğitim sosyal medyanın yaygınlaşması ile konuşulmaya başlanan sosyal medya etiği ve internet hukuku hakkında bilgilendirme sağlayan bir amacı da içinde barındırmaktadır. Eğitim kapmasında, sosyal medyanın geleneksel medyadan ayrıldığı noktalar da göz önünde bulundurularak, kullanıcıların aktif ve bilinçli sosyal medya kullanıcıları olmaları sağlanmaya  çalışılacaktır.

Kimler eğitmen olabilir?

Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 15-30 yaşları arasındaki gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 150 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?

Katılımcıların konaklama, yeme – içme, ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.

SON BAŞVURU TARİHİ: 18 Eylül 2017 Pazartesi SAAT: 18.00

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.

Sorularınız için; bilisim@habitatdernegi.org üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Proje Hesapları:

Facebook: Geleceginitasarla
Twitter:      GTasarla
Instagram: geleceginitasarla
Blog:          blog.geleceginitasarla.net