Hrant Dink Vakfı ve DVVI’den “Hafıza Mekanları”değişim programı

DVV International Türkiye ve Hrant Dink Vakfı iş birliği ile yürütülen ve “Hrant Dink Hafıza Mekanı” projesi kapsamında hayata geçirilen “Hafıza Mekanları” programı 20 katılımcıya, 4-8 hafta süreyle, yurt dışındaki hafıza ve vicdan mekânlarında / müzelerde deneyim kazanma imkanı sağlıyor. Projenin duyurusu şöyle: DVVI Xchange Programı: Hafıza Mekânları hafıza ve hatırlama konularına ilgili, içinde yaşadıkları toplumun hatırlama ve unutma pratiklerine eleştirel […]

DVV International Türkiye ve Hrant Dink Vakfı iş birliği ile yürütülen ve “Hrant Dink Hafıza Mekanı” projesi kapsamında hayata geçirilen “Hafıza Mekanları” programı 20 katılımcıya, 4-8 hafta süreyle, yurt dışındaki hafıza ve vicdan mekânlarında / müzelerde deneyim kazanma imkanı sağlıyor. Projenin duyurusu şöyle:

DVVI Xchange Programı: Hafıza Mekânları hafıza ve hatırlama konularına ilgili, içinde yaşadıkları toplumun hatırlama ve unutma pratiklerine eleştirel yaklaşabilen, hafıza ve vicdan mekânlarının demokratik topluluklar oluşturabilme gücüne inanan çeşitli disiplinlerden profesyonellerin, öğrencilerin, aktivistlerin dünyadaki başka deneyimlerden yararlanmalarını teşvik etmek amacıyla DVV International Türkiye ve Hrant Dink Vakfı iş birliği ile yürütülmektedir.  “Hrant Dink Hafıza Mekânı” projesi kapsamında hayata geçirilen bu program toplamda 20 katılımcıya, 4-8 hafta süreyle, yurt dışındaki hafıza ve vicdan mekânlarında / müzelerde deneyim kazanma imkanı sağlıyor.

Program kapsamında, Ağustos 2017-Aralık 2017 tarihleri arasında sekiz, Ocak 2018 – Aralık 2018 tarihleri arasında on, Ocak 2019 – Mart 2019 tarihleri arasında iki kişi olmak üzere, başvurular arasından seçilecek yirmi katılımcının tercih ettiği hafıza mekânlarında deneyim edinmeleri amaçlanıyor.

Programa başvuracak adayların

  • 18 yaş üstü olmalarını;
  • Tercihen gidilecek ülkenin dilini ya da o ülkede yaygın olan yabancı dillerden birini konuşuyor olmalarını;
  • Hafıza alanı / hafızalaştırma üzerinde çalışmış / çalışan veya bu alana katkı sunmayı hedefleyen kimseler olmalarını gerekli görüyoruz.

İmkan eşitliğini savunan bu programda her türlü etnik, cinsel, kültürel kimlik ve inanç çeşitliliğini sağlamayı hedefliyoruz ve programın Türkiye’nin tüm çeşitliliğini kapsamasını gözetiyoruz. Bu nedenle, İstanbul, Ankara ve İzmir dışından gelecek başvurulara; herhangi bir yurt dışı deneyimi olmayan kimseleri cesaretlendirmek için genç katılımcılara; toplumsal cinsiyet farkındalığını gözetebilmek için kadın katılımcılara öncelik vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Programa katılmak isteyen adaylar motivasyon mektupları, gerekçeli tercihleri, en az bir adet referans ve öz geçmişleri ile buradan başvuru yapabilirler.

Motivasyon mektubu en fazla iki sayfa uzunluğunda, Türkçe ve gidilecek ülkenin koşullarına uygun bir dilde (ülkenin dili, yaygın konuşulan yabancı dil- örneğin İngilizce) hazırlanabilir; Referans bir kurum ya da bir kişi tarafından verilebilir. Adaylar en fazla üç tercihte bulunabilir. Adayların tercihini / tercihlerini sıralayıp neden bu kurumu / kurumları seçtiklerini açıklamaları gerekmektedir.

Katılımcıların tüm vize, seyahat sigortası, yurt içi ve yurt dışı gidiş-dönüş ulaşım, konaklama masrafları ile temel ihtiyaçlar için gerekli olan harcırah program kapsamında karşılanacaktır.

Başvuru öncesinde tüm adayların programın amaç ve katılım koşullarının yer aldığı program esaslarını okumalarını tavsiye ediyoruz.

Son başvuru : 12 Eylül 2017, 17:00

Seçici Kurul: Sibel Asna, Bülent Bilmez, Ayşe Öktem

 Birinci dönem son başvuru tarihi 12 Eylül 2017, 17:00
Daha detaylı bilgi ve sorularınız için : xchange@dvv-international.web.tr
Tel: 0530 073 87 71