Şifalı Bilgiler’in ilk sayısı yayında!

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin(CŞMD) “Dilimizi Dönüştürüyoruz: Cinsel Şiddet Alanında Hak Temelli Habercilik” projesi kapsamında çıkarttığı “Şifalı Bilgiler” bülteninin ilk sayısı dijital ortamda yayınlandı. CŞMD’nin son 2 yılda gerçekleştirdiği çalışmalara yer verilen CŞMD’den Haberler bölümünde, dernekle yeni tanışan ya da işler hakkında bilgi edinmek isteyenler için bir tanıtım yazısı var. Derginin gündem bölümünde Türkiye’den öne çıkan […]

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin(CŞMD) “Dilimizi Dönüştürüyoruz: Cinsel Şiddet Alanında Hak Temelli Habercilik” projesi kapsamında çıkarttığı “Şifalı Bilgiler” bülteninin ilk sayısı dijital ortamda yayınlandı.

CŞMD’nin son 2 yılda gerçekleştirdiği çalışmalara yer verilen CŞMD’den Haberler bölümünde, dernekle yeni tanışan ya da işler hakkında bilgi edinmek isteyenler için bir tanıtım yazısı var.

Derginin gündem bölümünde Türkiye’den öne çıkan haberler kısmında haber diline dair önerileri; ayrıca dünyadan iki örnekle cinsel şiddetle mücadeleye yönelik çalışmalar paylaşıldı.

Kişisel blogu vasıtasıyla cinsel şiddet alanında hem kendi hikayesini, hem de derlediği metinleri paylaşmış olan sevgili trans-aktivist Ali Arıkan için hazırlanan bölümde, Ali’nin çalışmalarına ve blogundan kesitlere yer verildi.

“Cinsel Şiddetle İlgili Kavramlar” başlıklı Dosya bölümünde kavram tartışmalarına katılanlar kişilerden yazılar toparlandı.

Cinsel sağlık eğitmeni-danışmanı Efsun Sertoğlu, “Çocukların Bedensel Söz Hakkı” yazısı ile yetişkinlerin, çocuk haklarını koruma sorumluluğuna dair somut örnekler de içeren önerileri paylaştı.

Avukat Seda Akço ile yapılan röportajda çocuk haklarının hukuki boyutu ve Türkiye’deki yasal durum hakkında paylaşmış olduğu değerli bilgilere yer verildi.

Psikolog Nurgül Öztürk, hazırladığı Öz-Yardım bölümünde cinsel şiddetle ilgili bireysel olarak zorlayıcı bir durum olan tetikleyicilerle başa çıkmak konusunda ne gibi önlemler alınabileceğine dair öneriler paylaştı.

Psikolog Leyla Soydinç ise cinsel şiddete karşı güçlendirici bir yol olarak psikoloji alanındaki en önemli yöntemlerden feminist psikoloji ve terapi yaklaşımını aktardı.

Şehlem Kaçar, “Sanat Cinsel Şiddet Üretmekten Muaf Bir Alan Mı?” diye sorarak başladığı eleştirel yazısında sanat adı altında yapılan bazı işlerin bizzat nasıl cinsel şiddeti dolaylı veya doğrudan üretebildiğini; cinsel şiddete karşı bir çalışma yapılmak istendiğinde bile nasıl şiddetin yeniden üretimine katkısı olabildiğini bazı örnekler ile tartışarak bu konuya dair somut önerilerini paylaştı.

Şifalı Bilgiler’in ilk sayısına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: STGM