Türk Tıp Öğrencileri Birliği’nden Afet Tıbbını Tanımaya Yönelik Canlı Yayın Semineri

Türk Tıp Öğrencileri Birliği, YouTube üzerinden yapacağı canlı yayında Afet tıbbı ve Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) hakkında 14 Ağustos pazartesi günü canlı yayın bağlantılı bir seminer düzenliyor.  Birliğin duyurusu şöyle: Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC -Turkish Medical Students’ International Committee) 1952 yılında tıp öğrencileri tarafından oluşturulmuş, siyasi olmayan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Yerel, ulusal ve uluslararası […]

Türk Tıp Öğrencileri Birliği, YouTube üzerinden yapacağı canlı yayında Afet tıbbı ve Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) hakkında 14 Ağustos pazartesi günü canlı yayın bağlantılı bir seminer düzenliyor.  Birliğin duyurusu şöyle:

Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC -Turkish Medical Students’ International Committee) 1952 yılında tıp öğrencileri tarafından oluşturulmuş, siyasi olmayan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda faaliyet göstermektedir.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği faaliyetlerini altı çalışma kolundaki (Bilimsel Araştırma Değişimi, Halk Sağlığı, İnsan Hakları ve Barış, Staj Değişimi, Tıp Eğitimi, Üreme Sağlığı) etkinlikleri ile yürütmektedir. Ayrıca tıp öğrencilerine her yıl yaptığı sempozyum ve bölgesel toplantılar ile kapasite geliştirici platformlar sağlamaktadır. İnsan Hakları ve Barış Çalışma Kolu’nun özellikle ilgilendiği konu başlıkları ise çocuk hakları ve sağlığı, mülteci hakları ve sağlığı, LGBTI hakları ve sağlığı, toplumsal cinsiyete dayalı eşitsizlikler ve sağlığa etkileri, hekim-hasta hak ve sorumlulukları, savaş ortamında hekimlik olarak özetlenebilir.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği , İnsan Hakları ve Barış alt kolu olarak 14 Ağustos tarihinde saat 14.00’da Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever ile birlikte Afet Tıbbı ve Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) üzerine bir canlı yayın semineri gerçekleştireceğiz. Canlı yayın süresince afet tıbbı uygulamaları ve Sınır Tanımayan Doktorlar’ı daha yakından tanımamızı sağlayacak bir sunum dinleme imkanına sahip olacağız. Canlı yayına ulaşabileceğiniz link; https://www.youtube.com/watch?v=qR6XQtrfMBk şeklindedir. Diğer webinarlarımızı izlemek ve canlı yayınlardan haberdar olmak için kanalımızı takip edebilirsiniz. Barışla kalın!