Hak savunucusu Dr. Necdet İpekyüz’ün de Aralarında Olduğu Yedi Kişi Diyarbakır’da Gözaltına Alındı

Türkiye İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulundan, eski Diyarbakır Tabip Odası başkanı Dr. Necdet İpekyüz’ün de aralarında olduğu yedi kişi Diyarbakır’da gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Diyarbakır Tabip Odası’nın eski üç başkanının da aralarında olduğu yedi kişi bu sabah gözaltına alındı. Eski Diyarbakır Tabip Odası başkanı, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yönetim Kurulu […]
Türkiye İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulundan, eski Diyarbakır Tabip Odası başkanı Dr. Necdet İpekyüz’ün de aralarında olduğu yedi kişi Diyarbakır’da gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Diyarbakır Tabip Odası’nın eski üç başkanının da aralarında olduğu yedi kişi bu sabah gözaltına alındı.

Eski Diyarbakır Tabip Odası başkanı, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Yönetim Kurulu Üyesi, Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (DİSA) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Necdet İpekyüz de gözaltına alınanlar arasında.

Diğer gözaltına alınanlar şöyle: Eski Tabip Odası başkanları Dr. Şemsetten Koç, Dr. Selçuk Mızraklı ile Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şubesi’nin eski başkanı Hülya Alökmen, Dr. Cengiz Günay ve öğretmen Sadrettin Kaya ile DTK Eşbaşkanı makam şoförü Fırat Tursun.

Kaynak: Hak Savunucusu, Doktor Necdet İpekyüz Gözaltında