Gönüllülük yapıyor, geziyor, sivil topluma katkı sağlıyor: “Gönüllü Gezgin” Cansın Şahin

14 Temmuz 2017
Sivil toplum kuruluşlarında ve onların düzenlediği projelerde gönüllü olmak, kişisel gelişime fayda sağlıyor ve dünyaya olan bakış açımızı değiştiriyor ancak bireysel olarak gönüllü hizmet veren insanlar Türkiye’de yok denecek kadar az. İşte bu çok az sayıdaki insanlardan yalnızca biriyle tanışalım: Cansın Şahin. Cansın, radyo ve televizyon mezunu bir dijital pazarlama uzmanı ancak sektörden o kadar […]

Sivil toplum kuruluşlarında ve onların düzenlediği projelerde gönüllü olmak, kişisel gelişime fayda sağlıyor ve dünyaya olan bakış açımızı değiştiriyor ancak bireysel olarak gönüllü hizmet veren insanlar Türkiye’de yok denecek kadar az. İşte bu çok az sayıdaki insanlardan yalnızca biriyle tanışalım: Cansın Şahin.

Cansın, radyo ve televizyon mezunu bir dijital pazarlama uzmanı ancak sektörden o kadar bunalmış ki ‘Gönüllü Gezgin adıyla bir girişim başlattı.

Peki, nedir bu Gönüllü Gezgin?

Gönüllü Gezgin, kendi web sitesinden aldığı başvurularla sivil toplum alanındaki projelere ve marka etkinliklerine gönüllü olarak medya ve tanıtım desteği sunuyor. Etkinliklerinin afiş ve brandalarını tasarlıyor, fotoğraf çekiyor, video bloglar hazırlıyor ve sosyal medya danışmanlığı sağlıyor. Ürettiği tüm içerikleri ise Gönüllü Gezgin sosyal ağlarında ve YouTube kanalında paylaşıyor.

Sunduğu bu gönüllü hizmetlere ek ücretli seçenekleri de bulunuyor fakat büyük ajanslara göre oldukça hesaplı. Sivil toplum alanında en çok ihtiyaç duyulan medya ve tanıtım faaliyetlerini tek başına yürütüyor.

Cansın Şahin’i tanıyalım:

’93 Trabzon doğumlu. Anadolu İletişim Meslek Lisesi – Radyo TV bölümünden mezun, stajını Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Birimi’nde fotoğrafçı ve kameraman olarak yaptı. Erzurum Atatürk Üniversitesi – Radyo TV Programcılığını radikal bir karar ile terk ederek dijital pazarlama sektörüne girdi. Yerelinde ilk dijital reklam ajansını kurarak birçok kişi ve kurumu sosyal medya ve internet reklamcılığı hakkında bilgilendirdi ve alanında sunum ve koçluk yapmaya devam ediyor.

Ulusal ve uluslararası birçok gençlik projesi ve buluşmada fotoğrafçı ve kameraman olarak görev aldı. (Kişisel LinkedIn hesabında bu projelerin içeriğini bulabilirsiniz.) Üniversite döneminde ise kendi kurduğu gönüllü fotoğraf ve video topluluğu ile bu tür projelere gönüllü hizmetler sundu. 2016 yılı itibarıyla Gönüllü Gezgin sıfatıyla STK, dernek ve proje yazarlarına gönüllü olarak fotoğraf, video ve grafik tasarım hizmeti sunuyor ve ürettiği bu içerikleri YouTube kanalı başta olmak üzere tüm sosyal ağlarında paylaşıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=x_LDjIummfM

 

İnternet ve sosyal medyanın bilgi çöplüğüne dönüştüğü bir dönemde insanları kaliteli içeriklerle buluşturmak adına bir YouTube kanalı oluşturdu. Genel kültür alanında seçtiği konuları, kıyıda köşede kalan filmleri, adı sanı duyulmamış müzisyen ve müzik gruplarını ve dünyadan girişimleri kendi yorumuyla takipçileri ile paylaşıyor.

Cansın’la yalnızca proje ve etkinlik için değil tanışmak ve yaptığınız çalışmalardan haberdar etmek için bile iletişime geçebilirsiniz.

+90 544 251 5912

info@gonullugezgin.com 

Kaynak: Gaia Dergi

*Cansın Şahin’in izniyle alıntılanmıştır