Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği kuruldu

İzmir’in Menderes ilçesinde, okul müdürünün, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmasını ortaya çıkaran öğretmen Saadet Özkan, Saadet Öğretmen Ulusal Çocuk İttifakı Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’ni (UCİM) kurdu. Genel Merkezi Mersin olarak seçilen ve iş insanı Yücel Ceylan’ın desteği ile kurulan dernek, çocuk ve ailelere destek olarak mücadelede etkin […]

İzmir’in Menderes ilçesinde, okul müdürünün, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmasını ortaya çıkaran öğretmen Saadet Özkan, Saadet Öğretmen Ulusal Çocuk İttifakı Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’ni (UCİM) kurdu. Genel Merkezi Mersin olarak seçilen ve iş insanı Yücel Ceylan’ın desteği ile kurulan dernek, çocuk ve ailelere destek olarak mücadelede etkin rol oynayacak.
Derneğin kuruluşu nedeniyle Mersin’de düzenlenen toplantıya katılan Saadet Özkan, hedeflerinin rehabilitasyon merkezleri kurmak olduğunu söyledi. Saadet Özkan, “Çocuk istismarı ile ilgili bütün ülkede hizmet verecek derneği açıyoruz. Dernek merkezinin Mersin olarak seçilmesinin en önemli nedenleri, hukuki mücadelede bana desteğini sunan iş adamı Yücel Ceylan’ın dernek için destek vermesidir. Mersin’in küçük Türkiye olması, her kesimden insanı bağrında barındırması, kentin çocuk istismarı konusunda duyarlı olması da en önemli etkenlerden biridir. Asıl isteğimiz rehabilitasyon. Ben yaşayarak öğrendim. Beni arayan vakalarda, çocuk ve ailelerin ilk travmada yalnız kaldığını gördük. Biz bu boşluğu dolduracağız. Mersin’de rehabilitasyon merkezi kurmak ilk amacımız” dedi.
MAĞDURLARI REHABİLİTE EDECEĞİZ
Çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarının giderek arttığı günümüzde derneğin önemli misyonlar yüklendiğini kaydeden Özkan, “Çocukların cinsel istismarı tanıyabilmesi, vücuduna kendisinden habersiz kimsenin dokunamayacağı konusunda bilinçlenmesi, istemediği durumlarda hayır diyebilmeyi öğretmek, çocukların tehdit bile edilse anne babasından saklanacak sırları olmaması gerektiğini ve çocukların iyi dokunma ile kötü dokunma arasındaki farkı anlayabilmesi ile kendini bu eylemlere karşı koruyabilmesini öğretmek, mağdurların rehabilitasyonu için çalışma yapmak derneğimizin en önemli görevlerindendir.  Acil ihbar telefon hattımız olacak. psikologlarımız ihbarları alacak. Travma ekibi oluşturacağız. benim davamdan sonra çocuklar ve aileler cinsel istismarın nasıl konuşulacağını öğrendi. Bu konuyu konuşulur hale getirdik. Bundan sonra ihbarlar çok arttı. Ana amacımız, ana sınıfından itibaren çocuklara öz savunmayı, ihbar etmeyi öğretmek”diye konuştu.
ADALETE İNANIYORUM
Karar duruşması için beklenen davada adaletin yerini bulacağını inandığını söyleyen Özkan, şöyle konuştu: Karar davası olacak. Adalete inanıyoruz. Dava büyük bir emsal teşkil edecek. Artık kararı bekliyoruz. Savcı mütalaasında 235 yıl istedi. Şimdi davada yeni savcımız geldi. ben adaletin üstünlüğüne inanıyorum. Doğru kararlar, çocuklar adına iyi kararlar çıkacak. Buna inanıyoruz. Bu emsal kararla birçok çocuğa da ışık olacak.

 

Kaynak: Hürriyet