Mültecilerle Çalışan Kuruluşlar İçin Üreme Sağlığı/Hakları Eğitimci Eğitimi

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, 14 – 18 Ağustos 2017 tarihlerinde Mültecilerle Çalışan Kuruluşlar İçin Üreme Sağlığı/Hakları Eğitimci Eğitimi düzenliyor. Vakfın duyurusu şöyle: Mülteci kadınlarla çalışıyor musunuz? · Bir sivil toplum kuruluşu, dernek, vakıf ya da belediyede görevli misiniz? · Kuruluşunuz üreme sağlığı, üreme hakları, kadın sağlığı, cinsel sağlık gibi konularda eğitimler ve seminerler […]

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, 14 – 18 Ağustos 2017 tarihlerinde Mültecilerle Çalışan Kuruluşlar İçin Üreme Sağlığı/Hakları Eğitimci Eğitimi düzenliyor. Vakfın duyurusu şöyle:

Mülteci kadınlarla çalışıyor musunuz?

· Bir sivil toplum kuruluşu, dernek, vakıf ya da belediyede görevli misiniz?

· Kuruluşunuz üreme sağlığı, üreme hakları, kadın sağlığı, cinsel sağlık gibi konularda eğitimler ve seminerler düzenlemek istiyor mu?

· Mülteci kadınlara yönelik eğitimlerinizi uygularken, uzmanlardan ücretsiz ve düzenli bilgi ve danışmanlık desteği almak ister misiniz?

14-18 Ağustos 2017 tarihlerinde, İstanbul’da düzenlediğimiz Eğitici Eğitimi için başvurun! Programa İstanbul dışından seçilen katılımcıların şehirlerarası seyahat ve konaklama masrafları Vakfımız tarafından karşılanacaktır.

Programın Amacı

Mültecilerle Çalışan Kuruluşlar İçin Üreme Sağlığı/Hakları Eğitimci Eğitimi,

· farkındalık ve bilgilendirme faaliyetleri ile Suriyeli mülteci kadınlara yönelik seminer, grup etkinlikleri, eğitim vb hizmet çalışmalarını desteklemek

· sivil toplum kuruluşlarının (STK), belediyelerin, kamu kurumlarının ilgili birimlerinde görev alanların eğitim ve danışmanlık kapasitelerini güçlendirmek

· doğrudan mültecilere yönelik kadın sağlığı, üreme sağlığı, üreme hakları eğitimlerinin uluslararası standartlara uygun biçimde düzenlenmesini sağlamak

· mülteci kadınların temel üreme/cinsel sağlık konularında doğru bilgilere erişimini sağlamak; koruyucu sağlık davranışları konusunda rol almalarını teşvik etmek; koruyucu sağlık bilgilerini geliştirmeyi amaçlar.

Yöntem ve İçerik

· Eğitimci eğitimi yetişkin eğitimi uzmanlarından oluşan bir sağlık uzmanı, iletişim uzmanı ve program sorumlusu tarafından yürütülür.

· Eğitimci eğitimi süresi 5 tam gündür.

· Eğitimci Eğitimi Programında soru-cevap, beyin fırtınası, grup çalışması, canlandırma, rol yapma, uygulama gibi interaktif yöntemler uygulanır.

· Katılımcılardan her biri eğitim modüllerini yapılan çalışmalar sürecinde denemelerle öğrenir ve uygular.

· Eğitimci eğitiminin katılımcılarının kendi kurumlarında mülteci kadınlara yönelik eğitim çalışmaları gerçekleştirmeleri beklenmektedir.

· Katılımcılara kendi uygulamaları sırasında yararlanabilecekleri ücretsiz ve düzenli süpervizyon, bilgi ve danışmanlık desteği verilecektir.

· Eğitimlerde kullanılacak özel geliştirilmiş materyaller TAP Vakfı tarafından karşılanacaktır.

· Eğitim dili Türkçe’dir. Katılımcılara uyguladıkları eğitimlerde kullanabilecekleri Arapça materyaller sağlanacaktır.

Eğitim Konuları:

· Bedenimizi Tanıyalım

· Temizlik ve Beslenme

· Güvenli Annelik

· Kadın Sağlığı Sorunları

· Doğurganlığı Düzenleyen Yöntemler

· Çocukluk ve Ergenlikte Cinsel Eğitim

· Menopoz

· Haklar

Kimler Başvurabilir

· Bir sivil toplum kuruluşu, dernek, vakıf, belediye vb kurumda görevli,

· Görev aldığı kurum bünyesinde, mülteci kadınlara yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirebilecek,

· Eğitim programlarının görev aldığı kuruluş adına devamlılığını sağlayabilecek kişiler programa başvurabilir.

· Tam zamanlı olarak eğitime katılabilecek kişiler

Eğitime tam zamanlı katılım beklenmektedir. İstanbul dışından katılacak STK çalışanları için sınırlı sayıda burs imkanı (ulaşım ve konaklama) bulunmaktadır. Yalnızca başvurusu uygun bulunan adaylarla iletişime geçilecektir. 

Başvuru Koşulları

Programa katılmak isteyen ve aşağıda yer alan kriterleri karşılayan adayların, en geç 27 Temmuz 2017 Perşembe Saat: 09.00’a kadar

Başvuru formu için tıklayınız.

31 Temmuz 2017 tarihinde katılımcı listesi e-posta yoluyla açıklanacaktır. Yalnızca başvurusu uygun bulunan adaylarla iletişime geçilecektir.

TAP Vakfı Hakkında

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) üreme ve cinsel sağlık hakları alanında çalışan 1985 yılında kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Vakfımız kadın, çocuk ve ergen sağlığı alanında iletişim ve eğitim çalışmalarını toplumsal cinsiyet eşitliği ekseninde yürütmektedir. (www.tapv.org.tr)