Susma Platformu Bursa Buluşması

Sanat ve medya alanlarında faaliyet gösteren topluluk ve bireylerin karşılaştığı sansür, otosansür, yalnızlaştırma, karalamacılık, manevi linç vakalarına karşı bir arada hareket etmek, etkili ve çoksesli çözüm yolları üretmek için kurulan Susma Platformu Diyarbakır, Eskişehir, İzmir ve Ankara’nın ardından şimdi de Bursa’da. Türkiye’nin her yerinde yaşanan sansür vakalarını gündeme getirerek hızlıca duyurabilmek ve yaygınlaştırmak için ortak […]

Sanat ve medya alanlarında faaliyet gösteren topluluk ve bireylerin karşılaştığı sansür, otosansür, yalnızlaştırma, karalamacılık, manevi linç vakalarına karşı bir arada hareket etmek, etkili ve çoksesli çözüm yolları üretmek için kurulan Susma Platformu Diyarbakır, Eskişehir, İzmir ve Ankara’nın ardından şimdi de Bursa’da.

Türkiye’nin her yerinde yaşanan sansür vakalarını gündeme getirerek hızlıca duyurabilmek ve yaygınlaştırmak için ortak bir ağ oluşturmayı hedef edinen Susma Platformu’nun Bursa’daki etkinliğine konuşmacı olarak yönetmen Ezel Akay katılacak. Akay, OHAL öncesinde ve sonrasında yaşanan ifade özgürlüğü ihlallerini, kültür sanat ortamının bu süreçteki sorunlarını ve yapılabilecekleri kendi deneyimleri üzerinden aktaracak. Sunumun ardından “Soru-Cevap” bölümünde şimdiye kadar yaşanan farklı sansür, kapatma, ihraç, engelleme vakaları aracılığıyla bir arada dayanışma sergilemenin yolları ve alternatif direniş yöntemleri üzerine konuşulacak.

Etkinlik Bursa’daki kurum, dernek, vakıf, inisiyatif gibi çeşitli STK ve yapıların yanı sıra, sanat ve medya kurumları ile bireysel katılıma da açık.

Tarih: 1 Temmuz Cumartesi

Adres: Nazım Hikmet Kültürevi

İletişim: Özlem Altunok, 0531 583 61 38

Kaynak