“CİSST Kadın Mahpuslar İçin Ücretsiz Ped Kampanyası” Toplantısına Çağırıyor

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği – Hapiste Kadın Ağı, kadın mahpusların genel ihtiyaçlarının gündemleştirilmesi ve bu doğrultuda ücretsiz ped hakkı kampanyasının içeriği ve taleplerini 21 Haziran 2017 tarihinde 15:00’ da  CİSST- toplantı salonunda  düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacak. 2006 yılından beri hapishaneler alanında çalışmalar yapan, mahpusların sorunlarına dair doğrudan çalışmalar yürüten Ceza İnfaz Sisteminde […]

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği – Hapiste Kadın Ağı, kadın mahpusların genel ihtiyaçlarının gündemleştirilmesi ve bu doğrultuda ücretsiz ped hakkı kampanyasının içeriği ve taleplerini 21 Haziran 2017 tarihinde 15:00’ da  CİSST- toplantı salonunda  düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacak.

2006 yılından beri hapishaneler alanında çalışmalar yapan, mahpusların sorunlarına dair doğrudan çalışmalar yürüten Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’ nin hapiste kadın çalışmaları alanında faaliyetini sürdüren “Hapiste Kadın Ağı” kadın mahpuslar için ücretsiz ped kampanyası toplantı çağrısı şöyle:

Kadın Mahpuslar İçin Ücretsiz Ped Hakkı Kampanyası Basın Toplantısı Daveti:

Türkiye hapishanelerinde 1 Kasım 2016 tarihli rakamlara göre 7.894 kadın bulunmaktadır. Söz konusu kadınlar hem hapishanede olmaktan hem de kadın olmaktan kaynaklı birçok sorun yaşamakta ve dayanışmaya ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle duvarların ardında da kadınların var olduğunu duyurmak, kadın mahpusların taleplerini gündeme getirmek gerekmektedir.

Genel kanının aksine mahpusların birçok ihtiyacı kendileri tarafından/ ücreti ödenmek suretiyle karşılanmaktadır. Geçici destekler söz konusu değil ise kadın mahpuslara ücretsiz ped sağlanmamaktadır. Pedler hapishane kantinlerinde ücretli olarak satılmakta, kadın mahpuslar yapılan görüşme ve mektuplarda pedlerin kantinlerde kimi zaman bulunamadığını, bulunsa dahi tek tip ve tek marka olduğunu, tampon kullanan kadınlar açısından ise durumun daha da kötü olduğunu belirtmektedirler.

Kadın mahpusların genel ihtiyaçlarının gündeme getirilmesi, bir talepler listesi oluşturularak, listenin kamuoyunun ve Adalet Bakanlığı, Meclis İnsan Hakları Komisyonları gibi kurumların gündemine taşınması, söz konusu taleplerden birisi olan ücretsiz ped hakkının öne çıkartılması ihtiyacı insan hakları örgütleri nezdinde bir süredir tartışılmaktadır. Bu tartışmalar çerçevesinde bir kampanya başlatıyoruz. Kampanyamızın içeriğini, taleplerimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Hapiste Kadın Ağı

Toplantı Tarihi : 21 Haziran 2017

Toplantı Saati : 15.00

Toplantı Yeri : Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği- Toplantı Salonu

Katip Mustafa Çelebi Mah. Billurcu Sk. 5/ 2 Beyoğlu/ İSTANBUL