“Kültürlerarası Sosyal Dahil Etme ve Savunuculuk ” Eğitimi

Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde “Kültürlerarası Sosyal Dahil Etme ve Savunuculuk Eğitimi” düzenleniyor. Eğitimin duyurusu şöyle: Konrad Adanauer Stiftung Derneği ve Türk Demokrasi Vakfı, 1987 yılından bu yana Türkiye’de demokrasi kültürünü yaygınlaştırma adına bireylerin, gençlerin, kadınların ve dezavantajlı grupların katılımcılığını artırmaya yönelik birçok projeyi başarıyla uygulamaya koymuştur. Kuruluşundan bu yana yapmış olduğu çalışmaların deneyimi ışığında ve […]

Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde “Kültürlerarası Sosyal Dahil Etme ve Savunuculuk Eğitimi” düzenleniyor. Eğitimin duyurusu şöyle:

Konrad Adanauer Stiftung Derneği ve Türk Demokrasi Vakfı, 1987 yılından bu yana Türkiye’de demokrasi kültürünü yaygınlaştırma adına bireylerin, gençlerin, kadınların ve dezavantajlı grupların katılımcılığını artırmaya yönelik birçok projeyi başarıyla uygulamaya koymuştur. Kuruluşundan bu yana yapmış olduğu çalışmaların deneyimi ışığında ve 2016 yılında yaptırdığı saha çalışmaları sonucunda Türkiye’de özellikle göç ile gelen nüfusun yaşadığı bölgelerin yoğun olduğu illerde göç eden bireylere karşı sivil toplum alanında çalışmalar yapan kişilerin tutum ve davranışlarının çok önemli bir rol oynadığı belirlenmiştir. Bu sebeple, özellikle gençlik ve sivil toplum çalışanlarının kültürlerarası diyalog ve bireyin haklar konusunda gelişimine önemli katkılar sağlayacağı bilinmektedir.

Günümüz siyaset ve sivil toplum gündeminin en önemli konularından biri olan “Suriyeli göçmenler ve kırsaldan kente göç” kavramının kamu kurumlarında, sivil toplum kuruluşlarında görev yapan profesyoneller, gençlik liderleri, çalışanları ve diğer gençlerin bakış açısıyla yerel boyutta ve yerel mekanizmaların çalışmalarının irdelenmesiyle sosyal adaptasyon sürecine göç ile gelen gençlerin katılımı kapsamında farkındalığının artırılmasını sağlamak amacıyla Türk Demokrasi Vakfı ve Konrad Adenauer Stiftung Derneği ile ortaklaşa yürüttükleri “Kültürlerarası Sosyal Dahil Etme ve Savunuculuk ” eğitim semineri, 10-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında Çanakkale Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecektir. Eğitime Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi illerinden katılıma öncelik sağlanacaktır.

Hedeflen Katılımcı Profili:

Eğitim dezavantajlı kesimlerle çalışan kamu ve sivil toplum kuruluşu çalışanlarına ve profesyonellerine yöneliktir. Herhangi bir yaş sınırı bulunmayıp; sadece Marmara ve Ege Bölgesinden gelecek başvurular kabul edilecektir. Eğitime kabul edilecek katılımcıların konaklaması ve 3 öğün yeme-içme ücretleri karşılanacaktır. Ulaşım ücretleri orijinal biletlerini ibraz etmeleri şartıyla eğitimin son günü katılımcılara geri ödenecektir.

Başvuru sonuçları Çanakkale Belediyesi Gençlik Çalışmaları Birimi’nin ve Türk Demokrasi Vakfının facebook sayfasından 1 Temmuz 2017 tarihinde duyurulacaktır. Eğitime tam katılım mecburidir. Tam katılım göstermeyen arkadaşların ulaşım ve konaklama ödemeleri program tarafından yapılamayacak olup katılımcının kendisi yapmak zorunda kalacaktır.

Başvurularınızı aşağıdaki linkten yapabilirsiniz. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2017 saat 20.00’dir. Başvuru formunu lütfen tam olarak ve itinalı olarak doldurunuz. Aksi takdirde değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru için tıklayın.